Το tip της μαμάς: Πέντε λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε τα ντουλάπια της κουζίνας

Ποια λάθη κάνετε όταν καθαρίζετε τα ντουλάπια της κουζίνας σύμφωνα με ειδικούς.

Το tip της μαμάς: Πέντε λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε τα ντουλάπια της κουζίνας
Bigstock

Τα ντουλάπια της κουζίνας χρειάζονται καθάρισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί εκτός από σκόνη έχουν και λίπη, ειδικά όσα είναι κοντά στον απορροφητήρα.

Οι ειδικοί καθαρισμού ισχυρίζονται ότι οι περισσότεροι όταν καθαρίζουν τα ντουλάπια κάνουν ορισμένα λάθη τα οποία καλό είναι να αποφεύγονται αν θέλουν να τα διατηρήσουν σε καλή κατάσταση.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα καθαριστικού

«Ένα συχνό λάθος είναι η χρήση υπερβολικού νερού ή καθαριστικού, που μπορεί να βλάψει τα ντουλάπια», εξηγεί ο επαγγελματίας καθαρισμού Andrii Gurskyi. Εάν τα ντουλάπια είναι βρώμικα, είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε αρκετή ποσότητα καθαριστικού ωστόσο αφήνει κολλώδη υπολείμματα. Επίσης αν τα ντουλάπια είναι ξύλινα τα υγρά πανάκια αφήνουν περισσότερη υγρασία απ΄ότι πρέπει.

Spring Cleaning. Young Woman Tidying Up Kitchen At Home

Τρίβετε με δύναμη όταν τα καθαρίζετε

Η υπερβολική πίεση κατά το τρίψιμο μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ντουλαπιών σας. O Andrii Gurskyi εξηγεί ότι ακόμα και η χρήση στεγνού πανιού ή χαρτιού μπορεί να αφήσει σημάδια γι΄αυτό προτείνει να καθαρίσετε με ένα μαλακό πανί ή ένα πανί με μικροϊνες.

Δεν καθαρίζετε τα ντουλάπια συχνά

Η Audrey Schenkel, ιδιοκτήτρια του Practically Perfect Cleaning & Organizing, λέει ότι οι προσόψεις των ντουλαπιών δεν καθαρίζονται όσο συχνά θα έπρεπε παρότι είναι σε κοινή θέα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται λίπη και σκόνη σε πολλά και διαφορετικά σημεία και απαιτείται περισσότερος χρόνος για τον καθαρισμό τους.

Χρησιμοποιείτε ακατάλληλα καθαριστικά

Δεν είναι όλα τα καθαριστικά κατάλληλα για κάθε είδους επιφάνεια πόσο μάλλον για τα ντουλάπια της κουζίνας. Ανάλογα το υλικό τους, θα πρέπει να επιλέξετε και το καθαριστικό. Ενδεχομένως να πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο νερό ή λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Σε κάθε περίπτωση η χλωρίνη δεν ενδείκνυται για τον καθαρισμό των ντουλαπιών.

kathariotita-kouzinas.jpg

Ξεχνάτε να καθαρίσετε το εσωτερικό τους

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι τα ντουλάπια στο εσωτερικό τους είναι καθαρά, θα διαπιστώσετε όταν τα αδειάσετε ότι έχουν σκόνη ή ακόμα και άσχημες μυρωδιές. Φροντίστε λοιπόν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να καθαρίζετε και το εσωτερικό τους. Δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα την ίδια μέρα. Ξεκινήστε με εκείνα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Με πληροφορίες από το homesandgardens.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved