Tips για μαμάδες: Πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στα χαμηλά ντουλάπια της κουζίνας

Γιατί δεν είναι πρακτικό να έχετε στα χαμηλά ντουλάπια της κουζίνας ορισμένα πράγματα.

Tips για μαμάδες: Πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στα χαμηλά ντουλάπια της κουζίνας

Τι πρέπει να αποφεύγετε να βάζετε στα χαμηλά ντουλάπια της κουζίνας. 

Bigstock

Τα χαμηλά ντουλάπια της κουζίνας είναι συνήθως μεγαλύτερα από τα πάνω, επομένως μπορούν να χωρέσουν περισσότερα και μεγαλύτερα αντικείμενα.

Γι΄αυτό και θα πρέπει να αποθηκεύετε σε αυτά πράγματα που χρησιμοποιείτε τακτικά αν όχι καθημερινά.

Ας δούμε λοιπόν ποια πράγματα δεν θα πρέπει να έχετε στα κάτω ντουλάπια της κουζίνας:

Μίξερ

Αν χρησιμοποιείτε συχνά μίξερ, η καλύτερη θέση είναι στον πάγκο της κουζίνας σας κι όχι στο ντουλάπι. Ειδικά αν έχετε μίξερ με κάδο, γνωρίζετε από πρώτο χέρι πόσο βαρύ είναι για να το μετακινείτε κάθε τρεις και λίγο. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να πιάνει χώρο το μίξερ πάνω στον πάγκο, βρείτε ένα ράφι που θα σας είναι εύκολο να το ανεβοκατεβάζετε.

Λεπίδες και αξεσουάρ

Τα κάτω ντουλάπια δεν είναι το ιδανικό μέρος για τις λεπίδες του μαντολίνου ή τα εξαρτήματα του μίξερ, του multi, κ.ο.κ. Ειδικά, αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι είναι επικίνδυνο να έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους εξαρτήματα. Επίσης, μπορούν να χαθούν πιο εύκολα και να τα αναζητάτε ανακατεύοντας όλα τα σκεύη που έχετε στο ίδιο ράφι (όχι και τόσο πρακτικό, δεν νομίζετε;). Αποθηκεύστε λοιπόν τα συγκεκριμένα αντικείμενα σε ένα μικρό δοχείο, ψηλά.

vromika-antikeimena-kouzinas.jpg

Θα πρέπει να αποθηκεύετε στα χαμηλά ντουλάπια πράγματα που χρησιμοποιείτε τακτικά αν όχι καθημερινά.

Bigstock

Τρόφιμα

Τα τρόφιμα που δεν βρίσκονται στο επίπεδο του ματιού δεν καταναλώνονται άμεσα. Ακόμα κι αν αποθηκεύετε υλικά όπως αλεύρι ή λάδι στο κάτω ντουλάπια, δεν είναι στην πράξη ιδιαίτερα πρακτικό καθώς θα πρέπει να σκύβετε συνεχώς. Φυλάξτε αυτά τα είδη στα επάνω ντουλάπια, όπου τα βλέπετε πιο εύκολα. Εάν πρέπει να αποθηκεύσετε τρόφιμα σε χαμηλά ντουλάπια, προτιμήστε κονσέρβες, όσα προσπαθείτε να κρύψετε από τον εαυτό σας και φυσικά όσα έχουν μεγάλη ημερομηνία λήξης.

Αντικείμενα που στοιβάζονται

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότεροι από εσάς στα χαμηλά ντουλάπια βάζετε τάπερ το ένα μέσα στο άλλο και οτιδήποτε στοιβάζεται για να εξοικονομήσετε χώρο.

Ωστόσο, όταν έρθει η ώρα να πάρετε αυτό που θέλετε, αναγκάζεστε να τα απλώσετε όλα στο πάτωμα και να τα ξαναβάλετε στη θέση τους. Εάν πρέπει να αποθηκεύσετε τηγάνια ή κατσαρόλες, προσπαθήστε να μη βάζετε παραπάνω από δύο σκεύη ( το ένα πάνω στο άλλο). Χρησιμοποιήστε ράφια για τις κατσαρόλες και τα τηγάνια στο κάτω ντουλάπι, είναι πιο πρακτικά.

Συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά

Οποιαδήποτε μικρή συσκευή που χρησιμοποιείτε δύο φορές το χρόνο δεν θα πρέπει να είναι στα ντουλάπια της κουζίνας σας (εκτός αν έχετε αρκετά). Προσπαθήστε να αποσυνδέσετε την ιδέα ότι τα πράγματα της κουζίνας πρέπει να παραμένουν στην κουζίνα και αναζητήστε άλλα σημεία του σπιτιού ( κάτω από το κρεβάτι) ή την αποθήκη για να τα αποθηκεύετε.

Πηγή: apartmenttherapy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved