Tips για μαμάδες: Διώξτε την έντονη μυρωδιά από τη ντουλάπα με ένα μόνο υλικό

Αν η ντουλάπα σας μυρίζει, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να απομακρύνετε αυτές τις μυρωδιές. 

Tips για μαμάδες: Διώξτε την έντονη μυρωδιά από τη ντουλάπα με ένα μόνο υλικό
Bigstock

Υπάρχει μια δυσάρεστη μυρωδιά κάθε φορά που ανοίγετε την ντουλάπα σας αλλά δεν ξέρετε πού οφείλεται;

Οι συνηθέστεροι λόγοι μπορεί να είναι η υγρασία μετά την αποθήκευση ρούχων που δεν έχουν στεγνώσει καλά ή από την έλλειψη φυσικού αερισμού.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η μυρωδιά είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και δυσάρεστη ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθετε ότι «κολλάει» στα ρούχα.

Πώς μπορεί να φύγει η μυρωδιά από την ντουλάπα;

rizi-to-plenoume-i-oxi.jpg

Ρύζι

Έχετε ρύζι στο σπίτι; Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να εξαλείψετε τη μυρωδιά από τη ντουλάπα χωρίς πολλή προσπάθεια. Απλώς τοποθετήστε ένα ανοιχτό δοχείο ή ένα διχτυωτό σακουλάκι γεμάτο με ρύζι σε μια γωνία της ντουλάπας και αφήστε το μέχρι την επόμενη μέρα.

Το ρύζι μπορεί να απορροφήσει γρήγορα την υγρασία (γι' αυτό και χρησιμοποιείται όταν το κινητό πέφτει κατά λάθος σε νερό).

Φυσικά υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές, όπως:

Αλάτι με μπαχαρικά

Το αλάτι απορροφά την υγρασία που υπάρχει σε ντουλάπες που είναι κλειστές για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ειδικά εκείνες όπου αποθηκεύονται κλινοσκεπάσματα, τραπεζομάντιλα, σεντόνια και μαξιλαροθήκες.

Αναμείξτε το χοντρό αλάτι με ένα αρωματικό μπαχαρικό (γαρύφαλλο, κανέλα, βανίλια, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, αστεροειδή γλυκάνισο ή κάρδαμο). Τοποθετήστε το σε ένα πιάτο στο ντουλάπι και σε λίγες μέρες η άσχημη μυρωδιά θα ανήκει στο παρελθόν.

spitikes-maskes-me-kafe.jpg

Καφές

Αλεσμένος ή σε κόκκους, ο καφές είναι τέλειος για να απομακρύνει τη μυρωδιά που υπάρχει στην ντουλάπα σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε λίγο καφέ σε ένα φλιτζάνι ή σε μια υφασμάτινη σακούλα. Βάλτε τον στην ντουλάπα και αφήστε τον για μερικές ημέρες.

Ξίδι με λεμόνι

Αν η μυρωδιά στη ντουλάπα σας συνεχίζει να υπάρχει παρά τις προσπάθειες που κάνατε για να την απομακρύνετε, το πιο πιθανό είναι ότι χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα. Το σπιτικό καθαριστικό με ξίδι και λεμόνι είναι ιδανικό καθώς απολυμαίνει και παράλληλα διώχνει τις δυσάρεστες οσμές.

Πώς θα το φτιάξετε

  • Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι λευκό ξίδι, μισό φλιτζάνι νερό και το χυμό ενός λεμονιού.
  • Αδειάστε εντελώς την ντουλάπα.
  • Βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο σπιτικό καθαριστικό και περάστε με αυτό όλη τη ντουλάπα. Περιμένετε 15 λεπτά για να δράσει και στεγνώσει εντελώς πριν τακτοποιήσετε τα ρούχα.

Με πληροφορίες από το lamansiondelasideas.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved