To tip της μαμάς: Επτά πράγματα στην κουζίνα που πρέπει να καθαρίζετε κάθε μέρα

Τι χρειάζεται καθημερινό καθάρισμα στην κουζίνα σας;

To tip της μαμάς: Επτά πράγματα στην κουζίνα που πρέπει να καθαρίζετε κάθε μέρα

Τι να καθαρίζετε κάθε μέρα στην κουζίνα σας. 

Bigstock

Γενική καθαριότητα σπιτιού οι περισσότεροι κάνουμε μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, κάποια πράγματα στο σπίτι και ιδιαίτερα στην κουζίνα πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά.

#1 Τα πιάτα

Το να βάλετε τα λερωμένα πιάτα στο νεροχύτη δεν αρκεί. Πρέπει να τα πλύνετε το συντομότερο δυνατό, ιδανικά πριν περάσουν πολλές ώρες, αφενός γιατί οι λεκέδες θα ξεραθούν και δεν θα φεύγουν εύκολα και αφετέρου για να μην προλάβουν τα βακτήρια να αναπτυχθούν στην περιοχή.

#2 Το νεροχύτη

Καθαρίζετε και τον νεροχύτη μετά από κάθε πλύσιμο των πιάτων. Χρησιμοποιήστε κατάλληλα καθαριστικά και στο τέλος σκουπίστε τα νερά με μία καθαρή πετσέτα για να μην μείνουν καθόλου λεκέδες στον σαν καινούριο νεροχύτη σας.

#3 Το μπουκάλι του νερού

Πλένετε το μπουκάλι με το νερό, ιδανικά με χλιαρό νερό και σαπούνι για τα πιάτα. Στο μπουκάλι μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν βακτήρια και μούχλα και δεδομένου ότι και εσείς το χρησιμοποιείτε καθημερινά, καλό είναι να το διατηρείτε όσο γίνεται πιο καθαρό.

#4 Τον πάγκο της κουζίνας

Καθαρίστε τον πάγκο της κουζίνας κάθε απόγευμα, ιδανικά μετά το μαγείρεμα. Είναι από τα σημεία του σπιτιού που εύκολα συγκεντρώνουν την περισσότερη βρομιά και με τον τρόπο αυτό θα κρατήσετε τα βακτήρια μακριά.

#5 Το πάτωμα της κουζίνας

Δεν χρειάζεται να βγάλετε κουβά και σφουγγαρίστρα, αλλά βεβαιωθείτε ότι θα καθαρίσετε ψίχουλα και υπολείμματα φαγητού που έχουν πέσει στο πάτωμα.

#6 Την καφετιέρα

Καθαρίστε την κανάτα που χύνεται ο καφές και το σημείο που βάζετε τους κόκκους ή τον αλεσμένο καφέ. Ένας πιο σε βάθος καθαρισμός καλό είναι να γίνεται μία φορά τον μήνα περίπου.

kafes-proino-mama.jpg

#7 Το σφουγγάρι της κουζίνας

Και το σφουγγάρι της κουζίνας χρειάζεται καθημερινό καθάρισμα. Μπορείτε να βάλτε στο σφουγγάρι λίγο υγρό πιάτων και να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων ή να το βάλετε σε μία μικρή λεκάνη με ζεστό νερό και απολυμαντικό ή χλωρίνη. Επίσης, καλό είναι να αφήνετε το σφουγγάρι να στεγνώνει καλά πριν την επόμενη χρήση.

Με πληροφορίες από marthastewart.com.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved