Το tip της μαμάς: Για πόσο καιρό διατηρείται το φρέσκο τζίντζερ;

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά το τζίντζερ.

Το tip της μαμάς: Για πόσο καιρό διατηρείται το φρέσκο τζίντζερ;
Bigstock

To τζίντζερ ή πιπερόριζα είναι μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ευρέως όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και στην εναλλακτική ιατρική για χιλιάδες χρόνια.

Το τζίντζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν σε κάθε του μορφή - φρέσκο, κατεψυγμένο, αποξηραμένο, σε σκόνη. Προσθέτει μια πικάντικη γεύση, που το καθιστά την τέλεια προσθήκη τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές συνταγές. Επίσης, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε ροφήματα.

Τα οφέλη του τζίντζερ για την υγεία

Περιέχει τζιντζερόλη, ένα αιθέριο έλαιο με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Καταπραΰνει τη ναυτία, βοηθά την πέψη και στην καταπολέμηση λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος. Επίσης, ενδείκνυται για την απώλεια βάρους, καθώς η κατανάλωση του τζίντζερ αυξάνει τον μεταβολισμό και καταπολεμά προηγούμενες φλεγμονές.

ginger-shots-sfinakia-me-kourkouma-(3).jpg

Πώς να αποθηκεύσετε τη ρίζα ​​τζίντζερ

Αν έχετε αγοράσει ρίζα τζίντζερ μπορείτε να την κόψετε σε φέτες και να τις αποθηκεύσετε σε πλαστική σακούλα με zip. θα διατηρηθούν για περίπου 4 εβδομάδας ( παίζει σημαντικό ρόλο η ποιότητα).

Ομως, η ρίζα τζίντζερ μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο αλλά και στην κατάψυξη.

Απλά να θυμάστε ότι αν ξεφλουδίσετε τη ρίζα μειώνεται η διάρκεια ζωής της. Γι ‘ αυτό είναι προτιμότερο να καθαρίσετε το κομμάτι που χρησιμοποιείτε εκείνη τη στιγμή.

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε τη ρίζα στο ψυγείο, τοποθετήστε την σ΄ένα αεροστεγές δοχείο ή μια πλαστική σακούλα με zip και βάλτε την στο συρτάρι των λαχανικών. Το τζίντζερ θα διαρκέσει έως και 1 μήνα. Αν ωστόσο θέλετε να ξεφλουδίσετε πρώτα τη ρίζα τζίντζερ και μετά να την αποθηκεύσετε, τυλίξτε την πρώτα σε χαρτοπετσέτα και μετά σε πλαστική μεμβράνη, πριν τη βάλετε στη σακούλα τροφίμων. Αν δείτε σημάδια μούχλας, θα πρέπει να την πετάξετε.

ginger-shots-sfinakia-me-kourkouma-(1).jpg

Τζίντζερ στην κατάψυξη

Ξεφλουδίστε ολόκληρη τη ρίζα τζίντζερ, τοποθετήστε την σε πλαστική σακούλα αποθήκευσης ή αεροστεγές δοχείο και βάλτε την στην κατάψυξη. Μπορείτε να την έχετε για αρκετούς μήνες.

Όταν είναι έτοιμη για χρήση, δεν χρειάζεται να αποψυχθεί! Απλώς τρίψτε την ποσότητα τζίντζερ που χρειάζεστε (τρίβετε πιο εύκολα κατεψυγμένη) και τοποθετήστε τη ξανά στην κατάψυξη, φροντίζοντας να αφαιρέσετε όλο τον αέρα. Μια πρακτική λύση είναι να κόψετε σε μικρά κομμάτια τη ρίζα ώστε να χρησιμοποιείτε ένα κάθε φορά.

Με πληροφορίες από το spicecravings.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved