Μαμά και απώλεια βάρους: Εντάξτε το τζίντζερ στη διατροφή σας και χάστε κιλά

  • Πώς το τζίντζερ θα γίνει σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;
  • Ροφήματα με τζίνζτερ που ενισχύουν την απώλεια βάρους
Μαμά και απώλεια βάρους: Εντάξτε το τζίντζερ στη διατροφή σας και χάστε κιλά
Unsplash.com / Julia Topp

Το τζίντζερ είναι ευρέως γνωστό για τη ρίζα του η οποία χρησιμοποιείται σε συνταγές για φαγητά, ροφήματα, ακόμα και γλυκά. Το τζίντζερ μειώνει τη φλεγμονή, βοηθάει στη διαδικασία της πέψης και μειώνει την όρεξη για φαγητό. Αυτά του τα χαρακτηριστικά το καθιστούν ένα τρόφιμο που δεν λείπει από τη διατροφή όσων θέλουν να κάνουν δίαιτα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το τζίντζερ μπορεί πράγματι να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, συνδυαστικά με μία ισορροπημένη διατροφή και συστηματική άσκηση.

Πώς το τζίντζερ θα γίνει σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Το τζίντζερ περιέχει ενώσεις που ονομάζονται τζιντζερόλες και σογκαόλες και που διεγείρουν διάφορες βιολογικές δραστηριότητες στο σώμα.

Έρευνα δείχνει ότι η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και οξειδωτικό στρες το οποίο προκαλείται από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το τζίντζερ ελέγχουν στον έλεγχο των ελεύθερων ριζών και επιπλέον έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που αντιμετωπίζουν και μειώνουν τις φλεγμονές.

Οι παραπάνω ιδιότητες του τζίντζερ δεν συμβάλλουν άμεσα στην απώλεια βάρους, η επίδρασή τους ωστόσο βοηθά στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων και άλλων επιπτώσεων της παχυσαρκίας, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό.

Άλλη έρευνα που έγινε πάνω σε διάφορες μελέτες σχετικά με την κατανάλωση τζίντζερ και την απώλεια βάρους, έδειξε ότι το τζίντζερ έχει σημαντική επίδραση στην απώλεια βάρους και κοιλιακού λίπους. Οι τζιντζερόλες φαίνεται να έχουν σημαντικές επιδράσεις στην βιολογική δραστηριότητα του σώματος δρώντας κατά της παχυσαρκίας και επιταχύνοντας τη διαδικασία της πέψης. Έρευνες επίσης δείχνουν ότι οι τζιντζερόλες σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, κάτι που επίσης συμβάλει στην απώλεια βάρους.

giner me lemoni

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Юлія Вівчарик

Ροφήματα με τζίνζτερ που ενισχύουν την απώλεια βάρους

Τζίντζερ με λεμόνι για απώλεια βάρους

Ο συνδυασμός τζίντζερ και λεμονιού έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Ο χυμός λεμονιού δρα ως κατασταλτικό της όρεξης ενώ παράλληλα είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μηλόξυδο και τζίντζερ

Όπως έχουν αναλύσει και σε προηγούμενο άρθρο μας, το μηλόξυδο είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό και μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Σύμφωνα με έρευνες το μηλόξυδο:

  • Μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα
  • Μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης
  • Ενισχύει τον μεταβολισμό
  • Μειώνει την αποθήκευση λίπους
  • Καίει το λίπος
  • Μειώνει την όρεξη για φαγητό

Πηγή πληροφοριών: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved