Ginger shot - Το υγιεινό σφηνάκι που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σύστημα της οικογένειάς σας με ginger shots ή αλλιώς σφηνάκια με τζίντζερ και εσπεριδοειδή.

Ginger shot - Το υγιεινό σφηνάκι που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό

Φτιάξτε και εσείς για την οικογένειά σας σφηνάκια τζίντζερ και ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Bigstock

Τα σφηνάκια τζίντζερ είναι ροφήματα με έντονη γεύση χυμού τζίντζερ. Έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Βέβαια υπήρχαν και στην αρχαιότητα μιας και το τζίντζερ το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων.

Χρησιμοποιήστε για τα ginger shots φρέσκο τζίντζερ

Bigstock

Τι είναι τα σφηνάκια τζίντζερ (ginger shots);

Τα σφηνάκια τζίντζερ είναι συμπυκνωμένα ποτά που παρασκευάζονται με φρέσκο ​​τζίντζερ. Τα υλικά ποικίλλουν ανάλογα με τη συνταγή.

Ορισμένα σφηνάκια περιέχουν μόνο φρέσκο ​​χυμό τζίντζερ, ενώ άλλα περιλαμβάνουν χυμό λεμονιού, χυμό πορτοκαλιού, κουρκουμά, πιπέρι καγιέν και/ή μέλι.

Ginger shots - Πιθανά οφέλη για την υγεία

Το τζίντζερ μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας με πολλούς τρόπους. Λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων, το τζίντζερ μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Η αύξηση της πρόσληψης τροφών και ποτών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως τα σφηνάκια τζίντζερ, μπορεί να βοηθήσουν τον οργανισμό σας να καταπολεμήσει τη φλεγμονή και να διατηρήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα υγιές.

Επιπλέον, το τζίντζερ έχει ισχυρές αντιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το φρέσκο ​​τζίντζερ είχε αντιικές επιδράσεις κατά του ανθρώπινου αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (HRSV), ο οποίος προκαλεί λοιμώξεις του αναπνευστικού και βοήθησε στην ενίσχυση της ανοσοαπόκρισης έναντι του HRSV.

Επιπλέον, συστατικά που χρησιμοποιούνται για να φτιάξει κανείς ginger shots, όπως το μέλι και ο χυμός λεμονιού, μπορεί επίσης να βελτιώσουν την υγεία του ανοσοποιητικού. Για παράδειγμα, τόσο το μέλι όσο και το λεμόνι έχουν αποδειχθεί ότι έχουν αντιβακτηριακή και αντιική δράση.

Ginger shot με κουρκουμά, ρίζα τζίντζερ και χυμό λεμονιού

Bigstock

Είναι ασφαλή τα ginger shots;

Τα σφηνάκια τζίντζερ είναι γενικά ασφαλή. Ωστόσο, τα συμπυκνωμένα σφηνάκια τζίντζερ μπορεί να αραιώσουν το αίμα και να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου σε αυτό. Προσέξτε επίσης την ποσότητα ζάχαρης που περιέχεται στα έτοιμα σφηνάκια τζίντζερ.

Μπορεί ένα παιδί να καταναλώσει ginger shots;

Αν και το τζίντζερ είναι ένα διατροφικό συστατικό που χρησιμοποιείται συνήθως, η μέση ημερήσια συνιστώμενη δόση για τα παιδιά εξακολουθεί να είναι αμφιλεγόμενη. Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ συμβουλεύει ότι το τζίντζερ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από παιδιά κάτω των δύο ετών. Για παιδιά άνω των δύο ετών, το τζίντζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ναυτίας, των διαταραχών πεπτικού συστήματος και των πονοκεφάλων.

Επιπλέον και σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο momjunction.com, τα παιδιά μπορούν να καταναλώσουν ginger shots με κουρκουμά, αρκεί πρώτα να έχουν πάρει τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους. Πάντα οι γονείς πριν δώσουν οποιοδήποτε super food ή σπιτική συνταγή για να αντιμετωπίσουν τις ιώσεις θα πρέπει να συμβουλεύονται τον παιδίατρό τους.

Αντί για ζάχαρη προτιμήστε το μέλι μέσα στο ginger shot

Bigstock

Συστατικά για ginger shots

Για να φτιάξετε τα δικά σας ginger shots θα χρειαστείτε:

Τζίντζερ: Προτιμήστε φρέσκια ρίζα και όχι σκόνη

Χυμό λεμονιού: Φρεσκοστιμένο χυμό λεμονιού.

Νερό καρύδας: Το μόνο που κάνει είναι να προσθέσει μια γλυκιά γεύση ισορροπόντας την γεύση του τζίντζερ.

Κουρκουμά: Μια μικρή δόση από κουρκουμά αρκεί.

Υλικά:

  • 1/4 κούπας ρίζα τζίντζερ (πλυμμένη καλά και κομμένη σε μικρά κομμάτια - με τη φλούδα)
  • χυμό από 3-4 λεμόνια (μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μισά λεμόνια με πορτοκάλια)
  • 1/4 κούπας χυμό καρύδας (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.τ.γ. κουρκουμά

Πώς θα το φτιάξετε:

  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό μπλέντερ.
  2. Πολτοποιήστε καλά.
  3. Σουρώστε το μείγμα.
  4. Σερβίρετε σε ποτήρια.
  5. Αν θέλετε μπορείτε να φυλάξετε σε ένα μπουκάλι το ρόφημα τζίντζερ για 2-3 μέρες και να πίνετε ένα σφηνάκι την ημέρα από αυτό.

πηγές: healthline.com / downshiftology.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved