Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε αν σας τελειώσει το απορρυπαντικό ρούχων

Πώς θα πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο αν δεν έχετε απορρυπαντικό.

Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε αν σας τελειώσει το απορρυπαντικό ρούχων
Bigstock

Έχετε βάλει τα άπλυτα στο πλυντήριο και είστε έτοιμες να προσθέσετε το απορρυπαντικό, διαπιστώνετε όμως ότι τέλειωσε.

Και παρότι πάντα υπάρχει ένα εφεδρικό στο ντουλάπι του μπάνιου, αυτή τη φορά δεν είστε τόσο τυχερή.

Πριν σπεύσετε να αγοράσετε μια συσκευασία ή να μη βάλετε πλυντήριο, δείτε τι εναλλακτικές έχετε.

Απορρυπαντικό αραιωμένο με νερό

Δοκιμάστε αυτό το εξαιρετικό hack με το νερό: βάλτε μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού στο άδειο μπουκάλι του απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων και ανακινήστε το. Είναι βέβαιο ότι η ποσότητα, έστω και αραιωμένη, που θα προκύψει, είναι αρκετή για μία πλύση.

Baking Soda In Wooden Bowl On The Table.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματική. Μπορείτε να προσθέσετε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στη θήκη απορρυπαντικού ή απευθείας στον κάδο με τα ρούχα.

Η μαγειρική σόδα αφαιρεί οξέα, λαδιές και ακόμη και οσμές, με αποτέλεσμα τα ρούχα σας να μυρίζουν φρεσκάδα. Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα στο πλύσιμο των ρούχων για μεγάλο χρονικό διάστημα ( ακόμα και το απορρυπαντικό πλυντηρίου).

sapouni.jpg

Άλλα είδη σαπουνιού

Σε περίπτωση που δεν έχετε μαγειρική σόδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι. «Το κλασικό σαπούνι, το κρεμοσάπουνο, το υγρό σαπούνι πιάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πλύσιμο στο χέρι», λέει ο Δρ Pete He, συνιδρυτής και επικεφαλής επιστήμονας της Dirty Labs.

Εάν ωστόσο θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι στο πλυντήριο, συνιστά τα εξής:

  • Προσθέστε δύο έως τρία κουταλάκια του γλυκού υγρό σαπούνι στη θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου ή απευθείας στον κάδο του πλυντηρίου.
  • Μην αναμιγνύετε το σαπούνι με άλλα προϊόντα προεπεξεργασίας ή πρόσθετα πλυντηρίου
  • Φροντίστε να μην υπερβαίνετε τις συνιστώμενες ποσότητες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει υπερπαραγωγή αφρού.

Ξίδι

Μια δόση από λευκό ξίδι που θα προσθέσετε σε έναν κύκλο πλύσης μπορεί να διαλύσει τους λεκέδες και τις μυρωδιές και να αφήσει τα ρούχα σας πιο φρέσκα από ό,τι όταν μπήκαν στο πλυντήριο. Για να χρησιμοποιήσετε το ξίδι ως εναλλακτική λύση απορρυπαντικού πλυντηρίου, απλά προσθέστε ένα φλιτζάνι ξίδι στη θήκη απορρυπαντικού.

lefko-ksidi.jpg

Ζεστό νερό

Και αν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε πάντα να βασιστείτε στη δύναμη του ζεστού νερού. «Για τη μεγαλύτερη καθαριστική ισχύ, ρυθμίστε τον κύκλο πλύσης σε ζεστό νερό ή υψηλή θερμοκρασία», λέει ο He. Αποφύγετε τη χρήση ρυθμίσεων για ευαίσθητα ρούχα ή το πρόγραμμα ταχείας πλύσης.

Πηγή: apartmenttherapy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved