Το tip της μαμάς: Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό πιάτων στο πλυντήριο ρούχων

Το απορρυπαντικό πιάτων αφαιρεί λεκέδες δεν είναι όμως κατάλληλο για το πλύσιμο των ρούχων.

Το tip της μαμάς: Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό πιάτων στο πλυντήριο ρούχων
Το απορρυπαντικό πιάτων δεν προορίζεται για χρήση στο πλυντήριο ρούχων. Bigstock

Πολλές φορές για να αφαιρέσετε έναν λεκέ από τα ρούχα πριν το βάλετε στο πλυντήριο ρούχων , ρίχνετε τοπικά απορρυπαντικό πιάτων.

Η δράση του είναι αρκετά ισχυρή με αποτέλεσμα ο λεκές να εξαφανίζεται.

Από τη στιγμή που είναι τόσο αποτελεσματικό γιατί να μη χρησιμοποιηθεί για το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο, πιθανόν να αναρωτηθείτε.

Μάλλον όμως δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό πιάτων στο πλυντήριο ρούχων

Το απορρυπαντικό πιάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την προεπεξεργασία των λεκέδων στα ρούχα επειδή έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει το λίπος και τα σωματίδια των τροφίμων. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το υγρό πιάτων λειτουργεί ως καθαριστικό λεκέδων στα ρούχα. Όμως:

Woman Is Checking Her Broken Dishwasher To Explain Problem To The Warranty Service For Assistance

Μπορεί να βλάψει το πλυντήριό σας

Το απορρυπαντικό πιάτων δεν προορίζεται για άμεση χρήση σε πλυντήριο ρούχων ενώ ο πλούσιος αφρός του μπορεί να βλάψει την ηλεκτρική συσκευή.

Ο κύκλος πλυντηρίου είναι συγκεκριμένος και κατά την εκτέλεσή του χρησιμοποιείται συγκεκριμένη ποσότητα νερού η οποία μπορεί να μην είναι επαρκής για να απομακρύνει τον πλούσιο αφρό του υγρού απορρυπαντικού.

Με την πάροδο του χρόνου, το σαπούνι πιάτων θα συσσωρευτεί στον κάδο και στα λάστιχα του πλυντηρίου με αποτέλεσμα να μυρίζουν άσχημα τα ρούχα.

Μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα

Τα απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων δεν έχουν σχεδιαστεί μόνο για να καθαρίζουν τα υφάσματα αλλά και να τα προστατεύουν κατά το πλύσιμο. Τα απορρυπαντικά πιάτων, από την άλλη, αφαιρούν το λίπος από σκληρές επιφάνειες, όπως γυαλί, κεραμικό και πλαστικό αλλά όχι από ευαίσθητες επιφάνειες όπως είναι τα υφάσματα.

Ως αποτέλεσμα, η χρήση σαπουνιού πιάτων για το πλύσιμο ευαίσθητων υφασμάτων όπως το μετάξι, μπορεί να τα καταστρέψει ή να επηρεάσει την υφή τους.

Με πληροφορίες από το lifehacker.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved