Tips για μαμάδες: Το λάθος που κάνετε με την ποσότητα απορρυπαντικού στο πλυντήριο ρούχων

Από τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στο πλύσιμο των ρούχων είναι η ποσότητα απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε.

Tips για μαμάδες: Το λάθος που κάνετε με την ποσότητα απορρυπαντικού στο πλυντήριο ρούχων
Bigstock

Αν και φαίνεται λογικό όταν τα ρούχα είναι βρώμικα να χρησιμοποιείτε περισσότερο απορρυπαντικό απ΄ότι συνήθως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην πράξη.

Ο υπερβολικός αφρός που δημιουργείται αφήνει υπολείμματα στο πλυντήριο και με την πάροδο του χρόνου ενδέχεται να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές.

Σημάδια ότι χρησιμοποιείτε πάρα πολύ απορρυπαντικό ρούχων

Εάν τα βρεγμένα ρούχα σας έχουν μια κολλώδη υφή ή διάσπαρτα σημάδια (λευκά συνήθως) πιθανότατα είναι από υπολείμματα απορρυπαντικού. Κι αυτό είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα.

lekedes-sta-rouxa-apo-to-plidirio.jpg

Επίσης, αν τα βρεγμένα ρούχα είναι άκαμπτα ή ελαφρώς σκληρά, τα χρωματιστά ρούχα έχουν χάσει τη ζωντάνια τους και τα λευκά ρούχα έχουν γίνει υπόλευκα ή γκρι μάλλον θα πρέπει να μειώσετε την ποσότητα του απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό σημάδι ότι η ποσότητα του απορρυπαντικού είναι περισσότερη είναι η άσχημη μυρωδιά του πλυντηρίου που πιθανότητα οφείλεται στα υπολείμματα που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να καθαρίσετε το πλυντήριό σας πριν από την επόμενη πλύση. Χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα ή ξίδι κι αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία.

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων

ksexasena-rouxa-sto-plidirio.jpg

Πότε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο απορρυπαντικό

Εάν τα ρούχα σας είναι πολύ βρώμικα τότε η χρήση μιας έξτρα δόσης απορρυπαντικού θα βοηθήσει να αφαιρέσετε τη βρωμιά, επιλέγοντας πάντα και την κατάλληλη θερμοκρασία.

Οι οδηγίες χρήσης απορρυπαντικού στη συσκευασία βασίζονται στο μέγεθος του κάδου ενός παραδοσιακού πλυντηρίου. Εάν το μοντέλο που έχετε είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας και πιο σύγχρονο, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερη ποσότητα απορρυπαντικού επειδή τα μεγαλύτερα φορτία ισοδυναμούν με περισσότερα ρούχα και περισσότερη βρωμιά για ξέβγαλμα.

Ένα ακόμα ελάχιστα γνωστό γεγονός είναι ότι η σκληρότητα του νερού επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του απορρυπαντικού πλυντηρίου. Εάν στην περιοχή σας το νερό έχει πολλά άλατα τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερο απορρυπαντικό.

Πηγή: rd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved