Tips για μαμάδες: Τι θα συμβεί αν αφήσετε τα πλυμένα ρούχα στο πλυντήριο

Πόσες ώρες μπορούν να μείνουν τα πλυμένα ρούχα στο πλυντήριο για να μη μυρίζουν.

Tips για μαμάδες: Τι θα συμβεί αν αφήσετε τα πλυμένα ρούχα στο πλυντήριο

Τα πλυμένα ρούχα αν τα αφήσετε το βράδυ στο πλυντήριο μπορεί να μυρίζουν την επομένη.

Bigstock

Θα σας έχει συμβεί να βάλετε πλυντήριο ρούχων το βράδυ και να ξεχάσετε μέχρι το επόμενο πρωί.

Τι κάνετε σε αυτή τη περίπτωση; Απλώνετε τα ρούχα ή τα πλένετε εκ νέου;

Σύμφωνα με τη Martha Stewart εξαρτάται από το αν και πόσο έντονα μυρίζουν.

«Ιδανικά θα έπρεπε να απλώνετε τα ρούχα αμέσως μετά την πλύση, ωστόσο αν παραμείνουν για ένα βράδυ στον κάδο δεν ήρθε και η …καταστροφή. Αν δεν μυρίζουν απλώστε σε εξωτερικό χώρο για να στεγνώσουν», προτείνει η ίδια.

Πόσο καιρό μπορείτε να αφήσετε τα ρούχα στο πλυντήριο;

Ο ακριβής χρόνος που μπορείτε να αφήσετε τα βρεγμένα ρούχα στο πλυντήριο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το απορρυπαντικό, η θερμοκρασία του νερού πλύσης, εάν επιλέγετε επιπλέον ξέβγαλμα, αν χρησιμοποιείτε λευκαντικό.

Ειδικά τα πλυμένα λευκά ρούχα στα οποία χρησιμοποιείτε και χλωρίνη μπορούν να παραμείνουν στον κάδο για ένα βράδυ χωρίς την επομένη να έχουν δυσάρεστη οσμή.

Από τη στιγμή που ανοίξετε τον κάδο και νιώσετε τη μυρωδιά της μούχλας να φτάνει στα ρουθούνια σας, τότε χωρίς δεύτερη σκέψη θα πρέπει να ξαναπλύνετε τα ρούχα.

ksexasena-rouxa-sto-plidirio.jpg

Γυναίκα βγάζει τα ρούχα από το πλυντήριο.

Πώς να αποτρέψετε τα ρούχα από το να μυρίζουν άσχημα

Συχνά, η δυσάρεστη οσμή δεν προέρχεται από τα ρούχα αλλά από το πλυντήριο. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να το καθαρίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα δίνοντας έμφαση όχι μόνο στον κάδο αλλά και στις θήκες πλύσης καθώς και στα λάστιχα στο πορτάκι.

Καθαρισμός θήκης πλυντηρίου

Για την απολύμανση και τον αποτελεσματικό καθαρισμό της θήκης του πλυντηρίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό γενικής χρήσης.
Αφαιρέστε τη θήκη και βάλτε την σε μία λεκάνη με ζεστό νερό. Αφού την αφήσετε για μερικά λεπτά, ψεκάστε με το καθαριστικό γενικής χρήσης και τρίψτε την καλά με ένα σφουγγάρι ή μία παλιά οδοντόβουρτσα μέχρι να φύγει όλη η μούχλα και η βρωμιά.

Καθαρισμός κάδου και λάστιχων του πλυντηρίου

Για την απολύμανση του κάδου και των λάστιχων που βρίσκονται στο πορτάκι, θα χρειαστείτε υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας: μαγειρική σόδα, ξύδι και νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved