Μαρία Ηλιάκη: Η κόρη της λατρεύει το messy play

H Κατερίνα έβαψε τη μαμά της με τις μπογιές.

Μαρία Ηλιάκη: Η κόρη της λατρεύει το messy play

H Μαρία Ηλιάκη με την κόρη της στη θάλασσα.

Η Κατερίνα Ηλιάκη επέστρεψε από τις διακοπές της στην Κρήτη με τον Στέλιο Μανουσάκη και την κόρη τους, Κατερίνα.

Παρά τα απρόοπτα και τις αναποδιές ( γαστρεντερίτιδα της μικρής, πρήξιμο της πατούσας σας), οι καλοκαιρινές διακοπές του ζευγαριού ήταν όμορφες αλλά πέρασαν γρήγορα.

https://www.instagram.com/reel/CvhS04Co37Y/

Και μπορεί η παρουσιάστρια με τον σύντροφό της να προσαρμόστηκαν μέσα σε λίγες ημέρες– βοήθησαν και οι βόλτες στην άδεια, από κίνηση στους δρόμους, Αθήνα – η Κατερίνα όμως δυσκολεύτηκε λιγάκι.

https://www.instagram.com/reel/CwINDATo6fK/

Λογικό για κάθε παιδί, που μετά από συνεχή παιχνίδια με παππούδες, γιαγιάδες, φίλους και συγγενείς, μπάνια στη θάλασσα και καθημερινές βόλτες, πρέπει να περιοριστεί στο διαμέρισμα.

Η Μαρία Ηλιάκη λοιπόν για να την απασχολήσει εξάντλησε όλα τα παιχνίδια που ήξερε, αναζήτησε ιδέες στο διαδίκτυο και άφησε την μικρή να την βάψει.

iliaki-kori.jpg

Η Κατερίνα, όπως έδειξε ο Στέλιος Μανουσάκης και έκανε repost η παρουσιάστρια, λατρεύει το messy play, οπότε δεν γινόταν να της χαλάσει χατίρι η μαμά της.

iliaki-kori-messy-play.jpg

Τι είναι το messy play

Το messy play (ακατάστατο παιχνίδι) είναι βασικά αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του – επιτρέπει στα παιδιά να δημιουργήσουν ένα χάος, χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους με λογικό, δημιουργικό και εκπαιδευτικό τρόπο. Σίγουρα κάποιοι γονείς θα σκεφτούν το ποιος θα μαζέψει το χάος και την ακαταστασία όμως, πιστέψτε μας αξίζει τον κόπο.

Το ακατάστατο παιχνίδι ή το αισθητηριακό παιχνίδι, είναι ο όρος που χαρακτηρίζει κάθε δραστηριότητα που επιτρέπει στα παιδιά να κάνουν πράγματα με τα χέρια τους, δημιουργώντας στην κυριολεξία ένα χάος. Συχνά περιλαμβάνει παιχνίδια με μπογιά, άμμο, λάσπη, νερό, χώμα και παροτρύνει τα παιδιά να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και τα συναισθήματά τους.

Η ιδέα είναι να χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά για να εξερευνήσουν διάφορες υφές, να συνηθίσουν σε διαφορετικές αισθήσεις χρησιμοποιώντας τα χέρια και τα δάχτυλά τους ή ακόμα και τα δάχτυλα των ποδιών τους. Μερικά παιδιά είναι ευαίσθητα και φοβούνται το καθετί καινούριο. Το messy play είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα βοηθήσετε να αποκτήσουν νέες εμπειρίες χωρίς να πιεστούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved