Tips για μαμάδες: Εύκολοι τρόποι να καθαρίσετε μια καμένη κατσαρόλα

Πώς να καθαρίσετε εύκολα την καμένη κατσαρόλα σας.

Tips για μαμάδες: Εύκολοι τρόποι να καθαρίσετε μια καμένη κατσαρόλα

Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά την καμένη κατσαρόλα.

Bigstock

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να ξεχάσετε το φαγητό στο μάτι της κουζίνας και όταν το διαπιστώσατε, η κατσαρόλα είχε γίνει …μαύρη.

Κοιτάζοντάς την σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί πώς θα καθαρίσει χωρίς να τη γεμίσετε «χαρακιές» από το τρίψιμο.

Σήμερα, λοιπόν, θα σας παρουσιάσουμε μερικούς αποτελεσματικούς τρόπους που μπορείτε να δοκιμάσετε κι εσείς για να καθαρίσετε μια καμένη κατσαρόλα.

Νερό με απορρυπαντικό

Βάλτε νερό στην καμένη κατσαρόλα υγρό πιάτων. Αφήστε την στο μάτι να σιγοβράζει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια με μια ξύλινη σπάτουλα τρίψτε τον πάτο για να φύγουν τα καμένα χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Natural Cleaning With Lemons, Baking Soda And Vinegar

Το ξίδι και η μαγειρική σόδα είναι δύο φυσικά καθαριστικά.

Bigstock

Νερό και ξίδι

Καλύψτε τον καμένο πάτο της κατσαρόλας με ίση ποσότητα ξιδιού και νερού. Βράστε για 1- 2 λεπτά και αφήστε να δράσει το ξίδι ( προσοχή να μην εξατμιστεί το νερό). Αν χρειαστεί επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να καθαρίσει τελείως η κατσαρόλα.

Λεμόνια

Βάλτε 3-4 κομμένα λεμόνια στην κατσαρόλα με λίγο νερό και αφήστε τα να βράσουν για 5-10 λεπτά. Τρίψτε την καμένη περιοχή με το σφουγγάρι και στη συνέχεια ξεπλύντε την καλά.

lemonia-1.jpg

Αλουμινόχαρτο

Απλώστε μια μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδας στο καμένο τμήμα της κατσαρόλας και τρίψτε με λίγο αλουμινόχαρτο έως ότου καθαρίσουν όλες οι καμένες περιοχές. Ξεπλένετε καλά με ζεστό σαπουνόνερο ( δεν το χρησιμοποιείτε σε αντικολλητικά σκεύη).

Μαγειρική σόδα με ξίδι

Καλύψτε την καμένη επιφάνεια της κατσαρόλας με ξίδι. Αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια προσθέστε ένα σακουλάκι μαγειρικής σόδας και αφήστε τη να δράσει. Με μια ξύλινη κουτάλα προσπαθείτε να καθαρίσετε τα καμένα υπολείμματα του φαγητού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved