Tips για μαμάδες: To ξίδι και οι απίστευτες χρήσεις του στην καθημερινότητά σας

Το ξίδι έχει πολλές και άγνωστες χρήσεις. 

Tips για μαμάδες: To ξίδι και οι απίστευτες χρήσεις του στην καθημερινότητά σας

Ξίδι από σταφύλια.

Bigstock

Το ξίδι είναι φθηνό και άκρως αποτελεσματικό ειδικά σε θέματα καθαριότητας.

Και μπορεί οι περισσότεροι από εσάς να το αποφεύγετε λόγω της έντονης οσμής του, ωστόσο, πιθανόν να αναθεωρήσετε μόλις γνωρίζετε πόσες πολλές και πρακτικές χρήσεις έχει.

Κάνει τα μαλλιά λαμπερά

Κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες τα παλιά τα χρόνια και χρησιμοποιούσαν το ξίδι στα μαλλιά τους. Και μην πάει ο νους σας στις ψείρες – είναι ανθεκτικές και δεν εξοντώνονται με το ξίδι – αλλά για την περιποίησή τους και κυρίως να γίνουν απαλά και λαμπερά. Αναμίξτε λοιπόν μια κουταλιά της σούπας ξίδι με ένα φλιτζάνι νερό σε ένα καθαρό μπουκάλι ψεκασμού, ανακινήστε το και ψεκάστε τα βρεγμένα μαλλιά. Κάντε μασάζ, αφήστε το για ένα ή δύο λεπτά και ξεπλύνετε. Τα μαλλιά σας θα είναι λεία και δεν θα μυρίζουν.

sprei-gia-mallia-pou-frizarou.jpg

Γυναίκα χτενίζει τα μαλλιά της

Bigstock

Απομακρύνει τις οσμές από τα ρούχα

Θα έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένα ρούχα όπως αυτά των παιδιών που φορούν στην προπόνηση ή στο γυμναστήριο, μυρίζουν, παρότι τα πλένετε. Δοκιμάστε λοιπόν στην πλύνετε ξανά τα ρούχα να προσθέσετε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι. Εκτελέστε έναν κύκλο πλύσης σε κανονική θερμοκρασία και, στη συνέχεια, επαναλάβετε, προσθέτοντας μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα αντί για ξίδι. Στεγνώστε τα ρούχα σε φυσικό φως και θα διαπιστώσετε ότι δεν μυρίζουν πια.

Κάνει τα γυάλινα ποτήρια να λάμπουν

Αν τα γυάλινα ποτήρια είναι θαμπά πλύντε τα βυθίζοντάς τα σε ένα διάλυμα με ένα μέρος ξίδι, τρία μέρη ζεστό νερό, συν μια ή δύο σταγόνες υγρό πιάτων. Τα ξεπλένετε με ζεστό νερό και τα σκουπίζετε με ένα πανί από μικροΐνες.

thampa-potiria.jpg

Γυναίκα καθαρίζει τα θαμπά ποτήρια με ξίδι.

Απομακρύνει τα μυρμήγκια

Την άνοιξη και το καλοκαίρι συχνά τα μυρμήγκια κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Ένας ψεκασμός με λευκό ξίδι απευθείας σε ρωγμές, σε πάγκους ή οπουδήποτε τα μυρμήγκια έλκονται θα λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Ξεβουλώνει τις αποχετεύσεις

Η περιβαλλοντολόγος Elizabeth Rogers έχει μια φθηνή, μη τοξική λύση για τις βουλωμένες αποχετεύσεις: ρίχνει ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση μαζί ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι και περιμένει για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνει περί τα οχτώ ποτήρια βραστό νερό και κατόπιν άφθονο κρύο.

Πηγή: oprah.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved