Tips για μαμάδες: Πώς θα καθαρίσετε εύκολα την καμένη κατσαρόλα

Καθαρίστε την καμένη κατσαρόλα με υλικά που έχετε σπίτι σας.

Tips για μαμάδες: Πώς θα καθαρίσετε εύκολα την καμένη κατσαρόλα

Είναι μάλλον απίθανο να μην έχετε ξεχάσει, έστω και μία φορά, την κατσαρόλα στη φωτιά με τα γνωστά αποτελέσματα: το φαγητό στα σκουπίδια και ένα σκεύος κατάμαυρο.

Τις περισσότερες φορές όσο κι αν τρίβετε την κατσαρόλα με το σφουγγάρι, δεν θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν για να λάμψει και πάλι η κατσαρόλα σας;

Ζεστό νερό

Βάζετε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας και μόλις ζεσταθεί προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για λίγο (μπορείτε να ρίξετε λίγο απορρυπαντικό πιάτων ή μαγειρική σόδα αν θέλετε). Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα από νάιλον για να ξύσετε τις καμένες περιοχές ενώ το νερό σιγοβράζει.

Τρίψτε την κατσαρόλα με ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων

Καλύψτε το κάτω μέρος της κατσαρόλας με λίγο νερό και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την από τη φωτιά και τρίψτε με την ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων την καμένη επιφάνεια. Μόλις καθαρίσει, ξεπλύντε την πολύ καλά με απορρυπαντικό πιάτων και άφθονο νερό.

Βράστε λεμόνια

Βάλτε 3-4 κομμένα λεμόνια στην κατσαρόλα με λίγο νερό και αφήστε τα να βράσουν για 5-10 λεπτά. Τρίψτε την καμένη περιοχή με το σφουγγάρι και στη συνέχεια ξεπλύντε την καλά.

Τρίψτε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο

Απλώστε μια μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδας στο καμένο τμήμα της κατσαρόλας και τρίψτε με λίγο αλουμινόχαρτο έως ότου καθαρίσουν όλες οι καμένες περιοχές. Ξεπλένετε καλά με ζεστό σαπουνόνερο.

Πηγή: thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved