Tips για μαμάδες: Τρεις τρόποι να καθαρίσετε τα καμένα λίπη από τηγάνια και κατσαρόλες

Τρεις εναλλακτικές για να επιλέξτε ανάλογα με τα υλικά που έχετε σπίτι σας.

Tips για μαμάδες: Τρεις τρόποι να καθαρίσετε τα καμένα λίπη από τηγάνια και κατσαρόλες
Bigstock

Σίγουρα σας έχει τύχει να καεί λίγο η κατσαρόλα ή το τηγάνι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Φυσικά το σκεύος δεν πάει για πέταμα, αν και το καθάρισμα είναι χρονοβόρο και δύσκολο. Όχι όμως εάν ξέρετε τον σωστό τρόπο.

Για την ακρίβεια, αυτός δεν είναι μόνο ένας, αλλά τρεις σύμφωνα με την cleaning experts του Τaste of Home.

Μέθοδος #1: Με μαγειρική σόδα και ξύδι

Βάλτε στο σκεύος σε αναμμένο μάτι και βάλτε ίση ποσότητα ξυδιού και νερού. Αφήστε το μείγμα να βράσει και έπειτα προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Απομακρύνετε από το μάτι και αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 15 λεπτά.

Χύστε το μείγμα και με ένα σφουγγάρι ή ένα σύρμα τρίψτε τυχόν υπολείμματα. Εάν κάποια εξακολουθούν να είναι πιο επίμονα, φτιάξτε μία σόδα με μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε το στα πιο δύσκολα σημεία.

Μέθοδος; #2: Με λεμόνια

Κόψτε 2 με 3 λεμόνια απλώστε τα στο βρώμικο σκεύος. Βάλτε το σκεύος σε φωτιά και προσθέστε νερό. Μόλις βράσει μετά από 5-8 λεπτά, κατεβάστε το σκεύος από τη φωτιά και με ένα σφουγγάρι καθαρίστε τυχόν υπολείμματα που έχουν μείνει.

Μέθοδος #3: Με αλουμινόχαρτο και μαγειρική σόδα

Μία ακόμα εναλλακτική είναι αυτή με τη χρήση αλουμινόχαρτου. Ξεπλύνετε το σκεύος με ζεστό νερό. Στη συνέχεια βάλτε δυο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και δύο κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Δημιουργήστε μία παχύρευστη πάστα και με ένα αλουμινόχαρτό τρίψτε τα υπολείμματα που έχουν μείνει. Πλύνετε το εσωτερικό με υγρό πιάτων και σφουγγάρι και ξεπλύνετε.

Σύμφωνα με το Taste of Home, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος από τους παραπάνω είναι ο τελευταίος και αμέσως επόμενος ο πρώτος. Γενικά η μαγειρική σόδα όπως φαίνεται είναι το υλικό που θα σας βοηθήσει να κάνετε τα σκεύη σας σαν καινούρια χωρίς κόπο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved