Tips για μαμάδες: Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσετε τον λεκέ από κεράσια

Πώς βγαίνει ο λεκές από κεράσια.

Tips για μαμάδες: Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσετε τον λεκέ από κεράσια

Πώς να καθαρίσετε τον λεκέ από κεράσι στα ρούχα.

Bigstock

Τα κεράσια είναι από τα πιο νόστιμα φρούτα του καλοκαιριού. Ωστόσο, αν πέσουν κατά λάθος στα ρούχα, ο λεκές που αφήνουν είναι έντονος και δύσκολος να αφαιρεθεί με ένα απλό πλύσιμο.

Πώς να καθαρίσετε το λεκέ από κεράσι

Αποφύγετε να τρίψετε τον λεκέ με την ελπίδα να καθαρίσει το ρούχο πιο εύκολα. Απεναντίας, ενδέχεται να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Fresh Cherries In A Glass Glass. On A Wooden Table Is A Glass Of Cherries. Cherries Spilled Out Of T

O λεκές από κεράσι δεν φεύγει εύκολα από τα ρούχα.

Bigstock

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Ρίξτε άφθονο νερό στο λεκέ από την ανάποδη ( γυρίστε το ρούχο από την εσωτερική πλευρά) και στη συνέχεια πλύντε το με απορρυπαντικό πιάτων.
  • Εάν ο λεκές είναι αρκετά έντονος, προσπαθήστε να τον διαλύσετε πριν τον ξεπλύνετε: Διαποτίστε το σημείο με ένα φυσικό οξύ όπως χυμό λεμονιού ή ξίδι και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά πριν το ξεπλύνετε.
  • Στη συνέχεια τρίψτε τον λεκέ με απορρυπαντικό πλυντηρίου και πλύντε το ρούχο στη θερμοκρασία που αναγράφετε στην ετικέτα του ρούχου.
  • Εάν ο λεκές εξακολουθεί να υπάρχει, επαναλάβετε τη διαδικασία με τον χυμού λεμονιού ή ξιδιού, και αφήστε να δράσει για 15 έως 20 λεπτά πριν το πλύνετε ξανά το ρούχο.
  • Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τον λεκέ.

Λεκέδες κερασιού σε επιφάνειες

Τα κεράσια μπορούν να λερώσουν οποιαδήποτε επιφάνεια και να εισχωρήσουν στις πλαστικές ή ξύλινες σανίδες κοπής, τους πάγκους laminate. Εάν το συνηθισμένο καθαριστικό σας δεν αφαιρεί τον λεκέ , χρησιμοποιείστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό. Απλώστε την στον λεκέ, αφήστε την για περίπου μια ώρα και στη συνέχεια σκουπίστε με σφουγγάρι.

Με πληροφορίες από το thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved