Tips για μαμάδες: Πώς να απομακρύνετε τον λεκέ από γρασίδι

Έτσι θα καθαρίσουν τα ρούχα σας αν έχουν λεκέ από γρασίδι.

Tips για μαμάδες: Πώς να απομακρύνετε τον λεκέ από γρασίδι

Λεκές από γρασίδι σε λευκό παντελόνι.

Bigstock

Μετά τη βόλτα στην εξοχή και τα πάρκα είναι πιθανό να διαπιστώσετε ότι τα ρούχα των παιδιών αλλά και τα δικά σας να έχουν λεκέ από γρασίδι.

Στα ανοιχτόχρωμα ρούχα (φόρμες, τζιν παντελόνια, μακό μπλουζάκια) ο συγκεκριμένος λεκές είναι πιο εμφανής απ΄ότι σε σκουρόχρωμα.

Λεκέδες από γρασίδι: αφαίρεση

Ελέγχετε πάντα την ετικέτα φροντίδας στο ρούχο για να γνωρίζετε πώς πρέπει να το πλύνετε. Εάν το ρούχο φέρει την ένδειξη μόνο στεγνό καθάρισμα μην επιχειρήσετε να απομακρύνετε μόνοι σας το λεκέ.

Απλό απορρυπαντικό

Ορισμένοι λεκέδες από γρασίδι μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα από συγκεκριμένα υφάσματα με απλό απορρυπαντικό. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα στο λεκέ, τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο.

Χλωρίνη

Η χλωρίνη είναι αποτελεσματική αρκεί να μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο ρούχο με τον λεκέ από γρασίδι. Διαφορετικά, επιλέξτε ένα ήπιο λευκαντικό σε σκόνη την οποία θα ανακατέψετε σε ζεστό νερό και θα μουλιάσετε το σημείο του ρούχου με τον λεκέ.

oinopnevma-xriseis.jpg

Το οινόπνευμα μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση του λεκέ από γρασίδι.

Bigstock

Καθαρό οινόπνευμα

Ως άλλη λύση, μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε τον λεκέ με καθαρό οινόπνευμα ( χρειάζεται ωστόσο προσοχή για να μην αποχρωματιστεί το ρούχο). Κάντε μια δοκιμή σε ένα σημείο του που δεν θα φαίνεται κι αν δεν ξεθωριάσει, με ένα καθαρό σφουγγάρι που έχετε ρίξει μια μικρή ποσότητα οινοπνεύματος και στη συνέχεια τρίψτε τον λεκέ. Ξεπλύντε με κρύο νερό και αφήστε το ρούχο να στεγνώσει φυσικά πριν το πλύνετε στο πλυντήριο.

Ξίδι

Αν ο λεκές παραμένει, μπορείτε να δοκιμάσετε το ξίδι. Μουλιάστε το ρούχο σε ζεστό με ξίδι και αφήστε το για μερικά λεπτά. Τρίψτε τον λεκέ με μια βούρτσα και στη συνέχεια πλύντε το κανονικά.

Με πληροφορίες από το thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved