Τips για μαμάδες: Πώς να πλένετε σωστά τα κεράσια

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το πλύσιμο των κερασιών.

Τips για μαμάδες: Πώς να πλένετε σωστά τα κεράσια

Είναι σημαντικό να πλένετε καλά τα κεράσια πριν τα καταναλώσετε.

Bigstock

Τα κεράσια είναι από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα με πολλά θρεπτικά συστατικά.

Γεμάτα αντιοξειδωτικά, καλύπτουν το 15% των καθημερινών σας αναγκών σε βιταμίνη C και έχουν ελάχιστες θερμίδες (λιγότερες από 100 τα 21 κεράσια).

Πώς να πλύνετε τα κεράσια

Σχεδόν όλα τα φρέσκα φρούτα - συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών προϊόντων – χρειάζονται καλό πλύσιμο.

Δεν αρκεί όμως ένα ξέπλυμα με κρύο νερό στη βρύση για να τα καταναλώσετε με ασφάλεια.

Να, τι πρέπει να κάνετε:

kerasia.jpg

Τα κεράσια καλό είναι να τα πλένετε με ξίδι ή με διάλυμα μαγειρικής σόδας.

Διάλυμα λευκού ξιδιού

Για να πλύνετε καλά τα φρέσκα κεράσια, γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι. Τα αφήνετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Το ξίδι θα σκοτώσει τους μικροοργανισμούς και θα απομακρύνει τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Ξεπλένετε τα κεράσια σε ένα σουρωτήρι κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε τα απαλά με ένα καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας.

Διάλυμα μαγειρικής σόδας

Αναμείξτε μαγειρική σόδα με δροσερό νερό ( περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για κάθε φλιτζάνι νερό). Μουλιάστε τα κεράσια σας σε αυτό το διάλυμα για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τα κεράσια, μεταφέρετέ τα σε ένα σουρωτήρι και ξεπλύντε τα με καθαρό νερό για ένα λεπτό. Στεγνώστε τα με μια καθαρή πετσέτα και είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Εάν δεν έχετε χρόνο να μουλιάσετε τα κεράσια σε διάλυμα, ξεπλύντε τα με άφθονο νερό για ένα τουλάχιστον λεπτό.

kerasia-paidi-ofeli-syntages-2.jpg

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αποθήκευση των κερασιών.

Συμβουλές για τη σωστή αποθήκευση των κερασιών

  • Αποφύγετε να πλένετε τα κεράσια με απορρυπαντικό πιάτων. Δεν είναι ασφαλές καθώς ακόμη και τα πιο αραιωμένα διαλύματα μπορεί να αφήνουν υπολείμματα στα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά.
  • Πλύνετε τα χέρια σας πριν πλύνετε τα κεράσια. Αν και δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε σαπούνι για να πλένετε τα φρούτα, είναι καλή ιδέα να πλένετε τα χέρια σας πριν πιάσετε τα κεράσια για να αποτρέψετε τη μεταφορά μικροβίων.
  • Αποθηκεύστε τα κεράσια σε αεροστεγή δοχεία. Τα κεράσια μπορούν να διαρκέσουν πολύ καιρό στο ψυγείο σας όταν φυλάσσονται σε αεροστεγές γυάλινο ή πλαστικό δοχείο. Ωστόσο είναι σημαντικό να μην έχουν υγρασία και κυρίως να μην αποθηκεύετε τα κεράσια πλυμένα. Η καλύτερη λύση είναι να πλένετε όσα κεράσια θέλετε να φάτε εκείνη τη στιγμή.

Με πληροφορίες από το masterclass.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved