Tips για μαμάδες: Εύκολοι τρόποι να καθαρίσετε τον λεκέ από make up

Πώς να αφαιρέσετε το make up από τα ρούχα. 

Tips για μαμάδες: Εύκολοι τρόποι να καθαρίσετε τον λεκέ από make up

O λεκές από make up στα ρούχα είναι συνηθισμένος.

Bigstock

Οι λεκέδες από make up στα ρούχα βγαίνουν εύκολα αν ενεργήσετε άμεσα και σωστά.

Ανάλογα με το χρώμα του ρούχου αλλά και την ποιότητά του, οι λύσεις για να καθαρίσετε τον συγκεκριμένο λεκέ είναι οι εξής:

Χρησιμοποιήστε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ δεν είναι κατάλληλα μόνο για την αφαίρεση του μακιγιάζ από το πρόσωπο αλλά και από τα ρούχα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε τον λεκέ μέχρι να εξαφανιστεί τελείως.

Χρησιμοποιείστε οινόπνευμα

Μουλιάστε ένα βαμβάκι ή την άκρη μιας πετσέτας σε οινόπνευμα εντριβής και στη συνέχεια τρίψτε το λεκέ από make up. Το οινόπνευμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αφαίρεση λεκέδων ειδικά από κραγιόν, καθώς το αλκοόλ μπορεί να διασπάσει τους λιπαρούς και τους κηρώδεις λεκέδες.

Χρησιμοποιείστε κρέμα ξυρίσματος

Απλώστε μια μικρή ποσότητα κρέμα ξυρίσματος στον λεκέ και αφήστε την να δράσει για μερικά λεπτά. Αφαιρέστε την κρέμα και ξεπλύντε τον λεκέ με κρύο νερό.

lekes-apo-ladi-sta-rouxa.jpg

Τι μπορείτε να χρησιμοποιείσετε για να καθαρίσετε τον λεκέ από make up.

Χρησιμοποιείστε πιστολάκι

Αν στο ρούχα σας έπεσε πούδρα, μην επιχειρήσετε να την σκουπίσετε αμέσως. Προσπαθήστε να απομακρύνετε όση περισσότερη ποσότητα μπορείτε με το πιστολάκι. Στη συνέχεια με μια παλιά, στεγνή οδοντόβουρτσα, καθαρίζετε και την ποσότητα πούδρας που μπορεί να έχει μείνει.

Χρησιμοποιείστε λακ μαλλιών

Απλώστε λακ μαλλιών στον λεκέ και αφήστε τον να στεγνώσει (ειδικά αν ο λεκές είναι από κραγιόν θα δείτε άμεσο αποτέλεσμα). Αφήστε να στεγνώσει και καθαρίστε στη συνέχεια με ένα υγρό μαντηλάκι. Σημείωση: οι λακ μαλλιών θα πρέπει να περιέχουν αλκοόλ για να καθαριστεί ο λεκές.

Χρησιμοποιείστε σαπούνι με νερό

Εάν το μόνο που έχετε στη διάθεσή σας είναι σαπούνι και νερό για να αφαιρέσετε έναν λεκέ από μακιγιάζ, ακολουθείστε την εξής διαδικασία: ξεπλύντε με κρύο νερό το λεκέ, και τον αφρό του σαπουνιού τρίψτε τον λεκέ. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε χαρτί καθώς θα «κολλήσει» στον λεκέ αφήνοντας υπολείμματα.

Με πληροφορίες από το glamour.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved