Tips για μαμάδες: Γιατί βάζουμε αλουμινόχαρτο στα συρτάρια της κουζίνας

Κι όμως, αν καλύπτετε τα συρτάρια της κουζίνας με αλουμινόχαρτο θα έχετε δύο σημαντικά οφέλη.

Tips για μαμάδες: Γιατί βάζουμε αλουμινόχαρτο στα συρτάρια της κουζίνας
Το αλουμινόχαρτο έχει πολλές χρήσεις Bigstock

Το αλουμινόχαρτο έχει συγκεκριμένες χρήσεις στην κουζίνα οι οποίες αφορούν κυρίως το μαγείρεμα και το τύλιγμα φαγητών.

Ωστόσο, αν συνηθίζετε να ψήνετε στον φούρνο χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο καλό είναι να το αποφεύγετε, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία.

alouminoxarto-kamena-lipi.jpg

Αλουμινόχαρτο στα συρτάρια

Η επένδυση των συρταριών με αλουμινόχαρτο δεν είναι κάποια περίεργη θεωρία... συνωμοσίας. Αντίθετα, είναι ένας έξυπνος τρόπος για να δείχνουν καθαρά και να βρίσκετε γρήγορα, διάφορα μικροαντικείμενα.

Εάν έχετε μια μικρή κουζίνα ή ο φωτισμός δεν είναι καλός, μπορεί να καταφύγετε στη λύση του αλουμινόχαρτου. Η επένδυση των συρταριών και των ντουλαπιών με αλουμινόχαρτο μπορεί να μετριάσει αυτό το πρόβλημα. Δεδομένου ότι αντανακλά το φως, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που χρειάζεστε χωρίς να χρειάζεται να αδειάσετε ολόκληρο το συρτάρι.

Επιπλέον, η χρήση αλουμινόχαρτου ως επένδυση συρταριών σημαίνει εύκολο καθάρισμα. Οι βρωμιές μπορούν να σκουπιστούν και αν το αλουμινόχαρτο λερωθεί πολύ, μπορεί γρήγορα να αντικατασταθεί με ένα νέο κομμάτι.

alouminoxarto-xriseis.jpg

Εναλλακτικές χρήσεις αλουμινόχαρτου

Το αλουμινόχαρτο όμως έχει κι άλλες χρήσεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να γυαλίσετε ασημικά, να καθαρίσετε τις σχάρες της ψησταριάς σας , ακόμα και για να καθαρίσετε τα μαγειρικά σκεύη. Επίσης, διευκολύνει το σιδέρωμα. Θα δείτε μεγάλη διαφορά αν κάτω από το σιδερόπανο τοποθετήσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου. Ναι, σωστά διαβάσατε.

Το αλουμινόχαρτο αντανακλά τη θερμότητα του σίδερου οπότε όταν σιδερώνετε το ύφασμα στρώνει και από τις δύο πλευρές! Θα πρέπει ωστόσο να είστε προσεκτικές με τα διάφορα υφάσματα (μάλλινα ή πιο ευαίσθητα), καθώς μπορεί λόγω υψηλής θερμότητας να έχετε διάφορα ατυχήματα. Εναλλακτικά, σιδερώστε σε πιο χαμηλή θερμοκρασία ή τοποθετήστε ένα κομμάτι ύφασμα κάτω από τα ευαίσθητα ρούχα.

Με πληροφορίες από το lifesavvy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved