Tips για μαμάδες: Πέντε χρήσεις του αλουμινόχαρτου που θα σας εκπλήξουν

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο στην καθαριότητα του σπιτιού και όχι μόνο;

Tips για μαμάδες: Πέντε χρήσεις του αλουμινόχαρτου που θα σας εκπλήξουν
pexels.com / photo credits Gustavo Fring

Το αλουμινόχαρτο δε λείπει από καμία κουζίνα. Συνήθως το χρησιμοποιούμε στο ψήσιμο, για να σκεπάσουμε φαγητά ή να τυλίξουμε τρόφιμα που θέλουμε να αποθηκεύσουμε. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τρόποι για να το αξιοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας, από την καθαριότητα του σπιτιού, μέχρι το… σιδέρωμα.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά παρακάτω.

Καθαρίστε τα ασημένια σας κοσμήματα

Έχει μαυρίσει η ασημένια αλυσίδα σας, οι κρίκοι ή κάποιο δαχτυλίδι; Τυλίξτε το κόσμημα σε ένα αλουμινόχαρτο και δημιουργήστε μία μπάλα. Βάλτε την μπάλα με το αλουμινόχαρτο και το κόσμημα σε νερό που βράζει, προσθέστε μία κουταλιά της σούπας σόδα. Σε μερικά λεπτά το κόσμημά σας θα είναι σαν καινούριο.

Διατηρήστε τις μπανάνες σας για περισσότερο διάστημα

Μαυρίζουν οι μπανάνες σας πριν προλάβετε να τις καταναλώσετε; Δοκιμάστε να τυλίξετε το πάνω μέρος, εκεί που ενώνονται μεταξύ τους με αλουμινόχαρτο ώστε να επιβραδύνετε τη διαδικασία ωρίμανσής τους.

Καθαρίστε τη σχάρα του φούρνου από τα καμένα λίπη

Καθαρίστε τη σχάρα του φούρνου ή τη σχάρα του μπάρμπεκιου σε χρόνο dt με αλουμινόχαρτο. Κόψτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και με αυτό τρίψτε καλά τα σημεία με τους επίμονους λεκέδες. Έπειτα, πλύντε με σφουγγάρι και σαπούνι και σκουπίστε με μία στεγνή πετσέτα.

alouminoxarto

Κάντε το σιδέρωμα παιχνιδάκι

Βάλτε κάτω από το σιδερόπανο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Το αλουμινόχαρτο αντανακλά τη θερμότητα του σίδερου οπότε όταν σιδερώνετε το ύφασμα στρώνει και από τις δύο πλευρές! Θα πρέπει ωστόσο να είστε προσεκτικές με τα διάφορα υφάσματα (μάλλινα ή πιο ευαίσθητα), καθώς μπορεί λόγω υψηλής θερμότητας να έχετε διάφορα ατυχήματα.

Κλείστε αεροστεγως τις πλαστικές συσκευασίες

Θέλετε να αποθηκεύσετε κάτι αλλά η συσκευασία που έχετε δεν κλείνει αεροστεγώς; Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τοποθετήστε το στο άνοιγμα της συσκευασίας και σιδερώστε το. Τόσο απλά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved