Tips για μαμάδες: Το λάθος που κάνετε όταν καθαρίζετε το ξύλο κοπής

Πώς να καθαρίσετε σωστά το ξύλο κοπής.

Tips για μαμάδες: Το λάθος που κάνετε όταν καθαρίζετε το ξύλο κοπής
Bigstock

Το ξύλο κοπής είναι από τα αντικείμενα της κουζίνας που χρειάζεται πολύ καλό καθάρισμα. Μπορεί εύκολα να γίνει εστία μικροβίων και βακτηρίων και ένα απλό καθάρισμα με ζεστό νερό και υγρό πιάτων δεν αρκεί.

Αυτό είναι και το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι και είναι σημαντικό να ξέρετε πώς να καθαρίσετε το ξύλο κοπής σωστά και αποτελεσματικά.

Τρόποι να καθαρίσετε το ξύλο κοπής

Με ξύδι

Το ξύδι περιέχει οξικό οξύ και απολυμαίνει σε βάθος το ξύλο κοπής καταστρέφοντας βακτήρια και μικρόβια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε λίγο ξύδι στην επιφάνεια και να την τρίψετε καλά. Με τον τρόπο αυτό θα εξαφανίσετε και τυχόν δυσάρεστε οσμές.

Με αλάτι

e99ba570-alati.jpg

Αφού έχετε καθαρίσει το ξύλο κοπής με ζεστό νερό και υγρό πιάτων, τρίψτε την επιφάνεια καλά με λίγο αλάτι. Εναλλακτικά μπορείτε να ανακατέψετε λίγο ξύδι και αλάτι και να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα ως καθαριστικό και απολυμαντικό ταυτόχρονα.

Με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται ευρέως ως καθαριστικό και μία από τις πολλές χρήσεις της είναι για τον καθαρισμό του ξύλου κοπής. Είναι μη τοξική και καθαρίζει σε βάθος μικρόβια και βακτήρια.

Ανακατέψτε σε ένα ποτήρι μαγειρική σόδα με λίγο νερό και δημιουργήστε μία πάστα. Τρίψτε με αυτήν το ξύλο κοπής και στη συνέχεια πλύνετε με νερό και υγρό πιάτων.

Με λεμόνι

lemoni-xriseis-kathariotita.jpg

Το λεμόνι όπως και το ξύδι περιέχει οξικό οξύ και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να απολυμάνετε και να καθαρίσετε σε βάθος το ξύλο κοπής. Τρίψτε την επιφάνεια με μία κούπα λεμονιού και στη συνέχεια καθαρίστε με νερό και υγρό πιάτων.

Με πληροφορίες από rd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved