Μαγειρική σόδα: Πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στη φροντίδα των ρούχων;

Tips για μαμάδες: Χρησιμοποιήστε τη μαγειρική σόδα στο πλύσιμο των ρούχων σας και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Μαγειρική σόδα: Πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στη φροντίδα των ρούχων;

Έχουμε πολλάκις αναφέρει τις πολλαπλές χρήσεις της μαγειρικής σόδας στην καθαριότητα του σπιτιού. Εξίσου "θαυματουργή" είναι και για τη φροντίδα των ρούχων και μάλιστα με περισσότερους τρόπους από όσους ίσως νομίζετε.

Ας τους δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Για να εξαφανίσετε τους επίμονους λεκέδες

Σε ένα σπίτι με παιδιά, οι λεκέδες σε ρούχα, καλύμματα, σεντόνια, τραπεζομάντηλα κτλ, είναι καθημερινό φαινόμενο. Η μαγειρική σόδα μπορεί να ενισχύσει τη δράση του απορρυπαντικού κατά την πλύση των ρούχων και να τους εξαφανίσει πιο εύκολα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μαζί με το απορρυπαντικό, 1/2 φλιτζάνι του καφέ μαγειρική σόδα στο συρτάρι του πλυντηρίου και να πλύνετε τα ρούχα σας κανονικά.

Σε ρούχα με πιο δύσκολους λεκέδες, δοκιμάστε να τα μουλιάσετε σε ζεστό νερό με μαγειρική σόδα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο, ή εναλλακτικά να δημιουργήσετε μία πάστα με νερό και μαγειρική σοδα και με αυτήν να τρίψετε καλά τον λεκέ.

Για να κάνετε τα ρούχα σας πιο μαλακά

Η μαγειρική σόδα δρα ως μαλακτικό. Προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στη θήκη του πλυντηρίου μαζί με το απορρυπαντικό, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, τα ρούχα σας, όταν στεγνώσουν, θα είναι πιο μαλακά από ποτέ.

mageiriki soda

Για να κάνετε τα λευκά ρούχα ακόμα πιο λευκά

Η μαγειρική σόδα ενισχύει τη δράση του λευκαντικού, κάνοντας έτσι τα άσπρα ρούχα ακόμα πιο λευκά και λαμπερά.

Για να διώξετε τις άσχημες οσμές

Η μαγειρική σόδα εξισορροπεί το Ph του νερού του πλυντηρίου και εξουδετερώνει τα βακτήρια. Το αποτέλεσμα; Τα ρούχα μυρίζουν απορρυπαντικό και μαλακτικό πιο έντονα και για περισσότερο. Εάν τα ρούχα σας μυρίζουν ήδη άσχημα, δοκιμάστε να τα μουλιάσετε σε νερό με 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved