Πώς να καθαρίσετε την καφετιέρα σας με νερό και ξύδι

Αν είστε λάτρης του καφέ τότε αυτή η συμβουλή θα σας φανεί πολύ χρήσιμη.

Πώς να καθαρίσετε την καφετιέρα σας με νερό και ξύδι

Εάν χρησιμοποιείτε καφετιέρα γαλλικού τύπου θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά για να προλάβετε την ανάπτυξη βακτηρίων. Οι καφετιέρες συνδυάζουν την υγρασία και τη ζεστασιά, τέλεια βάση αναπαραγωγής για βακτήρια και ανάπτυξη μούχλας.

Μετά από κάθε χρήση

Για τον καλύτερο και τον ασφαλέστερο καφέ όλα τα αποσπώμενα μέρη της καφετιέρας θα πρέπει να αφαιρούνται και να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση. Τα εξαρτήματα μπορούν να πλυθούν στο χέρι με ζεστό σαπουνόνερο ή να τοποθετηθούν στην επάνω σχάρα του πλυντηρίου πιάτων. Αδειάστε την κανάτα του νερού και αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκουπίσετε το εξωτερικό του μηχανήματος με ένα καθαρό υγρό πανί. Το καπάκι της δεξαμενής πρέπει να παραμείνει ανοιχτό μεταξύ κάθε χρήσης έτσι ώστε η περιοχή να στεγνώσει καλά.

Καθαρισμός με νερό και ξύδι

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό ελέγξτε το εγχειρίδιο της μηχανής του καφέ σας για να βεβαιωθείτε ότι ο καθαρισμός με ξύδι συνιστάται από τον κατασκευαστή. (Αν όχι χρησιμοποιείστε μόνο αποσταγμένο νερό.)

Αδειάστε την καφετιέρα σας, ξεπλύνετε την κανάτα και βεβαιωθείτε ότι το καλάθι φίλτρου είναι σωστά τοποθετημένο και άδειο. Αφαιρέστε το μόνιμο φίλτρο καφέ καθώς και το φίλτρο νερού, εάν υπάρχει.

Γεμίστε τη δεξαμενή νερού με διάλυμα ίσων μερών νερού και κανονικού λευκού ξυδιού.

Ενεργοποιήστε την καφετιέρα σας. Όταν τρέξει όλο το μίγμα απενεργοποιήστε την καφετιέρα σας, αλλά αφήστε το διάλυμα νερού-ξιδιού να καθίσει στην κανάτα για λίγα λεπτά και στη συνέχει αδειάστε τη.

Βάλτε ξανά την καφετιέρα σας σε λειτουργία αυτή τη φορά μόνο με νερό. Επαναλάβετε για δεύτερη φορά αφού την αφήσετε πρώτα να κρυώσει. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα ξιδιού.

Σκουπίσετε σχολαστικά το εξωτερικό της καφετιέρας σας και να καθαρίσετε το αφαιρούμενο καλάθι φίλτρου, το μόνιμο φίλτρο και την καράφα με ζεστό σαπουνόνερο. Μια αλλαγή φίλτρου νερού είναι επίσης μια καλή ιδέα.

Η καφετιέρα σας είναι καθαρή και έτοιμη. Μην σας εκπλήξει αν παρατηρήσετε μια καλύτερη γεύση στον καφέ σας!

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved