Tips για μαμάδες: Καθαρίστε τον φούρνο με μαγειρική σόδα και λεμόνι

Εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τον φούρνο χωρίς καθαριστικά.

Tips για μαμάδες: Καθαρίστε τον φούρνο με μαγειρική σόδα και λεμόνι
Bigstock

Τα φαγητά φούρνου είναι υγιεινά και νόστιμα. Δεν πρέπει, όμως, να αμελούμε να καθαρίζουμε τον φούρνο σχολαστικάουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για φούρνους, μπορείτε όμως να καθαρίσετε τον φούρνο σας εξίσου καλά χρησιμοποιώντας υλικά που ήδη έχετε σπίτι. Από τους πιο εύκολους, αποτελεσματικούς και οικολογικούς τρόπους είναι αυτός με μαγειρική σόδα και λεμόνι.

Πώς θα καθαρίσετε τον φούρνο με μαγειρική σόδα και λεμόνι

#1. Πρώτα από όλα είναι σημαντικό να βγάλετε από τον φούρνο όλα τα ταψιά, τα σκεύη και τις σχάρες.

#2. Επόμενο βήμα, βάλτε μία μικρή κατσαρόλα με νερό στον φούρνο. Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C και αφήστε το ίσα μέχρι να βράσει. Στη συνέχεια προσθέστε ένα ποτήρι ξύδι. Κλείστε τον φούρνο και αφήστε την κατσαρόλα με το ζεστό νερό και το ξύδι μέσα στον κλειστό φούρνο για τουλάχιστον 3 ώρες. Οι ατμοί του μείγματος θα πάνε στα τοιχώματα του φούρνου και θα μαλακώσουν επίμονους λεκέδες από λίπη και ξεραμένα φαγητά.

#3. Μόλις περάσουν οι τρεις ώρες καθαρίστε τα τοιχώματα με τη βοήθεια μίας μικρής σπάτουλας ή με κάποιο ειδικό σφουγγάρι.

#4. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 170 γραμμάτια μαγειρικής σόδας και 3-4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Προσθέστε μερικές σταγόνες λεμονιού και ανακατέψτε.

#5. Στη συνέχεια βουτήξτε ένα σφουγγάρι στο μείγμα και απλώστε το τρίβοντας απαλά σε όλη την επιφάνεια των τοιχωμάτων. Τρίψτε περισσότερο στα σημεία που οι λεκέδες είναι πιο επίμονοι. Καθαρίζετε συχνά το σφουγγάρι στο ζεστό νερό.

#6. Στη συνέχεια βάλτε ξανά ξύδι και νερό σε ένα δοχείο ψεκασμού. Ψεκάστε τα τοιχώματα του φούρνου και τρίψτε με ένα καθαρό σφουγγάρι και ζεστό νερό.

Διαβάστε επίσης: Πώς να καθαρίσετε τα λίπη από το τζάμι του φούρνου

Extra tips:

Όταν καθαρίζετε τον φούρνο με το σφουγγάρι, κάντε κινήσεις από μέσα προς τα έξω και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει σημεία χωρίς να τα καθαρίσετε όπως της γωνίες.

Εάν έχετε επίμονους λεκέδες που έχουν μείνει ξεραμένοι για καιρό, είναι πιθανό να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία περισσότερες από μία φορές.

Με πληροφορίες από cookist.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved