Tips για μαμάδες: Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε όταν σιδερώνετε

Bigstock

Λάθη που καταστρέφουν το σίδερο και κάνουν πιο δύσκολο το σιδέρωμα. 

Όσο κι αν αποφεύγετε το σιδέρωμα, θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να σιδερώσετε τα ρούχα που έχουν συσσωρευτεί και σχηματίζουν βουνό.

Για να γίνει το σιδέρωμα πιο εύκολο, καλό είναι να αποφεύγετε ορισμένα λάθη που μπορεί να κάνετε εν αγνοία σας.

Τα ρούχα είναι πολύ στεγνά

Είναι γνωστό ότι το σιδέρωμα είναι πιο εύκολο όταν τα ρούχα σιδερώνονται αμέσως μόλις στεγνώσουν κι όχι όταν έχουν παραμείνει για μέρες σε μια λεκάνη. Γι΄αυτό και βλέπετε διαφορά όταν τα ψεκάζετε με λίγο νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε τον ατμό για να εξαφανίσετε τυχόν ζάρες.

Αφήνετε τα ευαίσθητα ρούχα για το τέλος

Τα ευαίσθητα υφάσματα δεν θέλουν υψηλές θερμοκρασίες. Επομένως καλό είναι να ξεκινάτε το σιδέρωμα με αυτά τα ρούχα καθώς το σίδερο δεν είναι υπερβολικά ζεστό και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα. Επίσης, μπορείτε να σιδερώσετε τα ευαίσθητα ρούχα στο τέλος, όταν έχετε βγάλει το σίδερο από την πρίζα, έχετε αδειάσει το νερό και η θερμοκρασία είναι ελεγχόμενη.

Ανεβάζετε πολύ τη θερμοκρασία

Παρότι το σίδερο έχει ρυθμιστή θερμοκρασίας, συνήθως ξεχνάτε να τον ρυθμίσετε ανάλογα με το ύφασμα του κάθε ρούχου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συχνά να «καίγεται» το ύφασμα αφήνοντας υπολείμματα στην πλάκα του σίδερου.

Δεν χρησιμοποιείτε το κατάλληλο νερό

Τα περισσότερα σίδερα σήμερα λειτουργούν με νερό της βρύσης χωρίς να καταστρέφονται. Ωστόσο, αν νερό της περιοχής σας έχει πολλά άλατα, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μίγμα 50% βρύσης και 50% απεσταγμένο νερό. Πώς θα διαπιστώσετε αν το νερό έχει άλατα; Θα έχουν συσσωρευτεί στις τρύπες της πλάκας του σίδερου ή κάθε φορά που πιέζετε το κουμπί του ατμού θα πέφτουν άλατα πάνω στο ρούχο.

Αφήνετε το νερό μέσα στο σίδερο

Πάντα να αδειάζετε νερό από το σίδερο και να μη το αφήνετε για την επόμενη φορά. Το εναπομείναν νερό καταστρέψει τα εσωτερικά μέρη του σίδερου κι αν διαρρεύσει μπορεί να αποχρωματίσει την πλάκα.

Πηγή: goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved