Tips για μαμάδες: Έξυπνες συμβουλές για γρήγορο και εύκολο σιδέρωμα

Πώς θα κάνετε το σιδέρωμα ευκολότερο.

Tips για μαμάδες: Έξυπνες συμβουλές για γρήγορο και εύκολο σιδέρωμα
Bigstock

Χωρίς αμφιβολία, το σιδέρωμα είναι μια από τις πιο χρονοβόρες, κουραστικές και βαρετές δουλειές του σπιτιού.

Δεν το λέμε (μόνο) εμείς αλλά και μελέτη του YouGov. Θα προσθέταμε επίσης ότι ακόμα πιο βαρετή είναι η τακτοποίηση των ρούχων που έχουν σιδερωθεί.

Σήμερα, λοιπόν, θα σας παρουσιάσουμε μερικά tips για να γίνει το σιδέρωμα ευκολότερο και αν μη τι άλλο πιο γρήγορο ( όσο εφικτό είναι αυτό όταν τα ασιδέρωτα σχηματίζουν βουνό).

KAPSIMO-SIDEROMA.jpg

Επενδύστε σε μια καλή σιδερώστρα

Κι όμως, μια σιδερώστρα σταθερή με ανθεκτική σανίδα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο σιδέρωμα. Ορισμένες σανίδες έχουν αντικολλητικά φινιρίσματα (που εμποδίζουν τα ρούχα να κολλήσουν στη σανίδα) ή ακόμα και ανακλαστικές επιφάνειες που δημιουργούν περισσότερη θερμότητα και το σιδέρωμα είναι πιο εύκολο.

Δοκιμάστε αλουμινόχαρτο

Για υφάσματα που τσαλακώνουν πολύ και εύκολα, όπως βαμβάκι και λινό, βάλτε μια λωρίδα από αλουμινόχαρτο (τη γυαλιστερή πλευρά προς τα πάνω) κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας. Με τον τρόπο αυτό διπλασιάζετε τη θερμότητα και από τις δύο πλευρές.

Μειώστε τις τσακίσεις στα ρούχα

Λιγότερες τσακίσεις = λιγότερο σιδέρωμα. Προσπαθήστε να απλώνετε τα ρούχα σας για να στεγνώσουν αμέσως μετά την πλύση. Επίσης, αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες για ρούχα που τσαλακώνουν εύκολα.

Ψεκάστε με νερό

Ψεκάστε λίγο νερό πάνω στα τσαλακωμένα ρούχα πριν τα σιδερώσετε. Το ύφασμα θα μαλακώσει και θα σιδερωθεί πιο εύκολα.

lathi-sideroma.jpg

Χρησιμοποιήστε σπρέι σιδερώματος

Σχεδόν όλα τα υφάσματα σιδερώνονται ευκολότερα ενώ είναι ελαφρώς υγρά. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, κάντε το δικό σας σπρέι σιδερώματος: απλά ανακατέψτε ένα μέρος λευκό ξύδι και ένα μέρος νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για λευκά είδη για ευχάριστο άρωμα.

Αποφύγετε κουμπιά, φερμουάρ και άλλα διακοσμητικά κομμάτια

Για να αποφύγετε τα αντιαισθητικά σημάδια, μη σιδερώνετε τα φερμουάρ και τα κουμπιά. Το ίδιο ισχύει για τις πούλιες, τις διακοσμητικές πέτρες, τις λεπτές δαντέλες και τις χάντρες που θα πρέπει επίσης να περιληφθούν.

Με πληροφορίες από το cleanipedia.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved