Tips για μαμάδες: Φτιάξτε φυσικό σπρέι για τα τσαλακωμένα ρούχα

  • Σπιτικό σπρέι με ξίδι και αιθέρια έλαια
  • Σπιτικό σπρέι με μαλακτικό
Tips για μαμάδες: Φτιάξτε φυσικό σπρέι για τα τσαλακωμένα ρούχα
pexels.com /Liliana Drew

Θα σας έχει τύχει ενώ σιδερώνετε, ορισμένα ρούχα να δείχνουν τσαλακωμένα. Και παρότι πιέζετε το σίδερο ή τα περνάτε ξανά από την πρέσα, οι ζάρες παραμένουν.

Για να αποφύγετε λοιπόν όχι μόνο την ταλαιπωρία αλλά και για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, η λύση είναι ένα DIY σπρέι που θα μαλακώσει τα τσαλακωμένα ρούχα.

Αν έχετε στεγνωτήριο μπορείτε να βάλετε τα ρούχα μαζί με μια βρεγμένη πετσέτα προκειμένου να «μαλακώσουν» και να σιδερώνονται πιο εύκολα.

Διαφορετικά, η λύση είναι αυτό το σπιτικό σπρέι που θα διευκολύνει το σιδέρωμα κάνοντας τα ρούχα…κολλαριστά.

tsalakomena rouxa1

φώτο: pexels.com /Kai Pilger

Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι (237 χιλιοστόλιτρα) νερό
  • 1 φλιτζάνι (237 χιλιοστόλιτρα) αποσταγμένο ξίδι
  • Περίπου 14 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμιού

Εκτός από τα υλικά, θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ένα χωνί ή μια μεζούρα με στόμιο εκροής.

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού τα υλικά ( νερό, ξίδι και έλαιο γιασεμιού), βιδώνετε το καπάκι ψεκασμού και ανακινείτε καλά.
Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το σπρέι, δοκιμάστε το σε ένα μικρό, κρυφό μέρος του ρούχου για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα προκαλέσει αποχρωματισμό.
Στη συνέχεια, κρεμάστε το ρούχο σε μια κρεμάστρα ή απλώστε το στο κρεβάτι. Καθώς το ψεκάζετε, περάστε το χέρι σας πάνω από τα τσαλακωμένα σημεία για να τα στρώσετε.
Προσοχή, θέλετε το ρούχο να αποκτήσει μια σχετική υγρασία κι όχι να …μουλιάσει, επομένως όσο περισσότερο ψεκάζετε, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί να στεγνώσει.
Αν έχετε χρόνο σιδερώστε αμέσως τα ρούχα που έχετε ψεκάσει. Θα συνειδητοποιήσετε ότι όχι μόνο θα εξαφανιστούν οι ζάρες αλλά και θα μοσχομυρίζουν.

malaktiko rouxwn

Αν πάλι σας ενοχλεί το ξίδι, σας έχουμε και δεύτερη συνταγή:

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι (237 χιλιοστόλιτρα) απεσταγμένο νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού (5 χιλιοστόλιτρα) μαλακτικό ( της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε στο μπουκάλι ψεκασμού τα δύο υλικά, βιδώνετε το καπάκι ψεκασμού και ανακινείτε καλά. Ψεκάζετε τα ρούχα, τα στρώνετε με το χέρι σας ή τα σιδερώνετε.

Ανεξάρτητα από τη συνταγή που θα επιλέξετε, η αρχή παραμένει η ίδια: χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά για να φτιάξετε ένα σπρέι κατά του τσαλακώματος που είναι πιο γρήγορο και απαιτεί λιγότερη προσπάθεια κατά το σιδέρωμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved