Tips για μαμάδες: Τα 8 λάθη που όλοι κάνουμε στο σιδέρωμα

Κοινά λάθη που οι περισσότεροι κάνουμε και δεν τα γνωρίζουμε.

Tips για μαμάδες: Τα 8 λάθη που όλοι κάνουμε στο σιδέρωμα

Σε ένα σπίτι με παιδιά, το σιδέρωμα, όπως και τα αμέτρητα πλυντήρια, είναι κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας. Ακόμα όμως και εάν θεωρείτε τον εαυτό σας εξπέρ στο σιδέρωμα, υπάρχουν κάποια λάθη που λίγο-πολύ όλοι κάνουμε. Μήπως κι εσείς;

Σιδερώνετε τα ρούχα όταν είναι εντελώς στεγνά

Η λίγη υγρασία είναι απαραίτητη για να μπορούν τα ρούχα να σιδερωθούν τα καλά. Χρησιμοποιήστε σπρέι με νερό ή τον ατμό για να σιδερώσετε στην εντέλεια τσακίσεις που επιμένουν.

Ξεκινάτε το σίδερο με τα ρούχα που χρειάζονται υψηλότερη θερμοκρασία για να σιδερωθούν

Το σίδερο χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κρυώσει, παρά για να ζεσταθεί. Ξεκινήστε το σιδέρωμα με υφάσματα που χρειάζονται τη χαμηλότερη θερμοκρασία όπως ο πολυεστέρας και το μετάξι.

Αυξάνετε πολύ τη θερμοκρασία

Εάν το ρούχο είναι φτιαγμένο με δύο υφάσματα, επιλέξτε τη ρύθμιση για το πιο ευαίσθητο ύφασμα ώστε να το προστατεύσετε.

Δεν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης

Είθισται στα σίδερα να βάζουμε αποσταγμένο νερό. Ωστόσο, στα σίδερα τελευταίας τεχνολογίας μπορείτε να χρησιμοποιήσουμε και νερό βρύσης χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, εκτός και εάν το νερό της βρύσης είναι πολύ σκληρό.

Δεν καθαρίζετε συχνά το σίδερο σας

Οι λιωμένες ίνες που μένουν στην πλάκα και τα άλατα μπορεί να λεκιάσουν τα υφάσματα. Καθαρίστε το σίδερό σας όταν είναι κρύο, χρησιμοποιώντας λίγη μαγειρική σόδα.

Μετά το σιδέρωμα δεν αδειάζετε το νερό από το σίδερο

Είναι σημαντικό να αδειάζετε πάντα το σίδερο από το νερό που έχει μείνει στο εσωτερικό του, διαφορετικά το νερό μπορεί να καταστρέψει τα εσωτερικά εξαρτήματά του.

Δεν αλλάζετε συχνά σιδερώστρα

Αντικαταστήστε το κάλυμμα της σιδερώστρας με ένα καινούριο. Το φθαρμένο κάλυμμα μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του σιδερώματος.

Χρησιμοποιείτε τον ατμό σε υφάσματα που δεν είναι τεντωμένα

Ο ατμός έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν το ρούχο που σιδερώνετε είναι τεντωμένο. Εάν το ρούχο είναι βαρύ, ο ατμός δεν εισχωρεί εύκολα και χρειάζεται να το σιδερώσετε και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved