Tips για μαμάδες: Πώς μπορείτε να αποφύγετε το σιδέρωμα

  • Υπάρχει τρόπος να αποφύγετε το σιδέρωμα;
  • Μάθετε ποιος είναι αυτός.
Tips για μαμάδες: Πώς μπορείτε να αποφύγετε το σιδέρωμα

Σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές που βιάζεστε πολύ και δεν προλαβαίνετε να σιδερώσετε το φόρεμα ή το πουκάμισο που τσαλακώθηκε μέσα στη ντουλάπα.

Κι αφού δεν προνοήσατε να το σιδερώσετε από την προηγούμενη θα πρέπει ή να το φορέσετε τσαλακωμένο ή να βρείτε μια άμεση λύση.

Υπάρχει κι είναι και πρακτική

Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να κρεμάσετε το ρούχο στο μπάνιο, όσο κάνετε ντους. Οι ατμοί που θα δημιουργηθούν, θα απορροφηθούν από τις ίνες υφάσματος με αποτέλεσμα αυτές να χαλαρώσουν και λόγω της βαρύτητας να τραβηχτεί το ρούχο προς τα κάτω και να τεντωθεί.

lathi siderwma

Τι λάθη κάνετε στο σιδέρωμα

Ακόμα όμως και εάν θεωρείτε τον εαυτό σας εξπέρ στο σιδέρωμα, ενδεχομένως να κάνετε ένα από τα παρακάτω λάθη:

Σιδερώνετε τα ρούχα όταν είναι εντελώς στεγνά

Η λίγη υγρασία είναι απαραίτητη για να μπορούν τα ρούχα να σιδερωθούν τα καλά. Χρησιμοποιήστε σπρέι με νερό ή τον ατμό για να σιδερώσετε στην εντέλεια τσακίσεις που επιμένουν.

Ξεκινάτε το σίδερο με τα ρούχα που χρειάζονται υψηλότερη θερμοκρασία για να σιδερωθούν

Το σίδερο χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κρυώσει, παρά για να ζεσταθεί. Ξεκινήστε το σιδέρωμα με υφάσματα που χρειάζονται τη χαμηλότερη θερμοκρασία όπως ο πολυεστέρας και το μετάξι.

Αυξάνετε πολύ τη θερμοκρασία

Εάν το ρούχο είναι φτιαγμένο με δύο υφάσματα, επιλέξτε τη ρύθμιση για το πιο ευαίσθητο ύφασμα ώστε να το προστατεύσετε.

Δεν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης

Είθισται στα σίδερα να βάζουμε αποσταγμένο νερό. Ωστόσο, στα σίδερα τελευταίας τεχνολογίας μπορείτε να χρησιμοποιήσουμε και νερό βρύσης χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, εκτός και εάν το νερό της βρύσης είναι πολύ σκληρό.

siderwma tips

Δεν καθαρίζετε συχνά το σίδερό σας

Οι λιωμένες ίνες που μένουν στην πλάκα και τα άλατα μπορεί να λεκιάσουν τα υφάσματα. Καθαρίστε το σίδερό σας όταν είναι κρύο, χρησιμοποιώντας λίγη μαγειρική σόδα.

Μετά το σιδέρωμα δεν αδειάζετε το νερό από το σίδερο

Είναι σημαντικό να αδειάζετε πάντα το σίδερο από το νερό που έχει μείνει στο εσωτερικό του, διαφορετικά το νερό μπορεί να καταστρέψει τα εσωτερικά εξαρτήματά του.

Δεν αλλάζετε συχνά σιδερώστρα

Αντικαταστήστε το κάλυμμα της σιδερώστρας με ένα καινούριο. Το φθαρμένο κάλυμμα μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του σιδερώματος.

Πώς να σιδερώσετε ένα πουκάμισο σε δύο λεπτά

Εάν δεν έχετε προνοήσει για τα παραπάνω και αν το πουκάμισό σας θέλει οπωσδήποτε σίδερο, υπάρχει τρόπος να το σιδερώσετε σε δύο λεπτά, αρκεί να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα. Δείτε ποια είναι αυτά στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved