Tips για μαμάδες: Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε όταν σιδερώνετε

Λάθη που καταστρέφουν το σίδερο και κάνουν πιο δύσκολο το σιδέρωμα. 

Tips για μαμάδες: Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε όταν σιδερώνετε
Bigstock

Όσο κι αν αποφεύγετε το σιδέρωμα, θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να σιδερώσετε τα ρούχα που έχουν συσσωρευτεί και σχηματίζουν βουνό.

Για να γίνει το σιδέρωμα πιο εύκολο, καλό είναι να αποφεύγετε ορισμένα λάθη που μπορεί να κάνετε εν αγνοία σας.

sideroma.jpg

Τα ρούχα είναι πολύ στεγνά

Είναι γνωστό ότι το σιδέρωμα είναι πιο εύκολο όταν τα ρούχα σιδερώνονται αμέσως μόλις στεγνώσουν κι όχι όταν έχουν παραμείνει για μέρες σε μια λεκάνη. Γι΄αυτό και βλέπετε διαφορά όταν τα ψεκάζετε με λίγο νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε τον ατμό για να εξαφανίσετε τυχόν ζάρες.

Αφήνετε τα ευαίσθητα ρούχα για το τέλος

Τα ευαίσθητα υφάσματα δεν θέλουν υψηλές θερμοκρασίες. Επομένως καλό είναι να ξεκινάτε το σιδέρωμα με αυτά τα ρούχα καθώς το σίδερο δεν είναι υπερβολικά ζεστό και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα. Επίσης, μπορείτε να σιδερώσετε τα ευαίσθητα ρούχα στο τέλος, όταν έχετε βγάλει το σίδερο από την πρίζα, έχετε αδειάσει το νερό και η θερμοκρασία είναι ελεγχόμενη.

KAPSIMO-SIDEROMA.jpg

Ανεβάζετε πολύ τη θερμοκρασία

Παρότι το σίδερο έχει ρυθμιστή θερμοκρασίας, συνήθως ξεχνάτε να τον ρυθμίσετε ανάλογα με το ύφασμα του κάθε ρούχου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συχνά να «καίγεται» το ύφασμα αφήνοντας υπολείμματα στην πλάκα του σίδερου.

Δεν χρησιμοποιείτε το κατάλληλο νερό

Τα περισσότερα σίδερα σήμερα λειτουργούν με νερό της βρύσης χωρίς να καταστρέφονται. Ωστόσο, αν νερό της περιοχής σας έχει πολλά άλατα, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μίγμα 50% βρύσης και 50% απεσταγμένο νερό. Πώς θα διαπιστώσετε αν το νερό έχει άλατα; Θα έχουν συσσωρευτεί στις τρύπες της πλάκας του σίδερου ή κάθε φορά που πιέζετε το κουμπί του ατμού θα πέφτουν άλατα πάνω στο ρούχο.

lathi-sideroma.jpg

Αφήνετε το νερό μέσα στο σίδερο

Πάντα να αδειάζετε νερό από το σίδερο και να μη το αφήνετε για την επόμενη φορά. Το εναπομείναν νερό καταστρέψει τα εσωτερικά μέρη του σίδερου κι αν διαρρεύσει μπορεί να αποχρωματίσει την πλάκα.

Πηγή: goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved