Tips για μαμάδες: Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να αποθηκεύετε στην πόρτα του ψυγείου

Για ποιο λόγο, τρόφιμα όπως το γάλα και τα αυγά δεν πρέπει να τα τοποθετείτε στην πόρτα του ψυγείου.

Tips για μαμάδες: Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να αποθηκεύετε στην πόρτα του ψυγείου
Bigstock

Αν συνηθίζετε να τοποθετείτε στην πόρτα του ψυγείου το γάλα θα πρέπει ν’ αλλάξετε συνήθεια.

Το ίδιο ισχύει και για άλλα προϊόντα καθώς το ζητούμενο είναι η σωστή αποθήκευσή τους και η υγιεινή τους.

Ενώ η θερμοκρασία περιβάλλοντος στα ράφια και τα συρτάρια τείνει να παραμένει σταθερή, η πόρτα του ψυγείου είναι ευαίσθητη σε διακυμάνσεις θερμοκρασίας.

Κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο, τα τρόφιμα που υπάρχουν στην πόρτα εκτίθεται σε ζεστό αέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα τρόφιμα να έχουν περισσότερες πιθανότητες να αλλοιωθούν.

gala-apwleia-barous.jpg

Γάλα

Αν και είναι βολικό να βάζετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου, είναι όμως η χειρότερη επιλογή. Η εναλλαγή της θερμοκρασίας επιτρέπει στα βακτήρια να αναπτυχθούν με κίνδυνο αλλοίωσής του.Το Γαλακτοκομικό Συμβούλιο της Καλιφόρνια συνιστά την αποθήκευση γάλακτος στο πίσω μέρος του ψυγείου όπου οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές.

Αυγά

Αν και ορισμένα ψυγεία διαθέτουν ειδική θήκη για τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου, το American Egg Board τονίζει ότι πρέπει να αποθηκεύονται καλύτερα σε ένα εσωτερικό ράφι όπου η θερμοκρασία είναι πιο σταθερή. Τα αυγά θα πρέπει επίσης να διατηρούνται στο αρχικό τους κουτί, καθώς η AEB σημειώνει ότι η συσκευασία αποτρέπει την απώλεια υγρασίας και προστατεύει τα αυγά από την απορρόφηση οσμών από άλλα τρόφιμα.

1643645578375-947049007-avga.jpg

Αλλαντικά

Η αποθήκευση αλλαντικών στην πόρτα του ψυγείου ενέχει τους ίδιους κινδύνους με αυτούς των παραπάνω τροφίμων. Το καλύτερο μέρος φύλαξης είναι στο κάτω ράφι του ψυγείου μέσα σε ένα τάπερ.

Φρούτα και λαχανικά

Μπορεί να είναι σας είναι εύκολο να παίρνετε τα φρούτα ή τα λαχανικά από τη πόρτα του ψυγείου, αλλά υπάρχει καλύτερο μέρος για την φύλαξή τους: τα συρτάρια. Αν μάλιστα έχετε ψυγείο που μπορείτε να ρυθμίσετε την υγρασία στα συρτάρια, τα φρούτα και τα λαχανικά σας θα παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο διάστημα.

tiria-kai-apoleia-varous.jpg

Τυριά

Όπως τα αυγά και το γάλα έτσι και τα τυριά είναι επιρρεπή στην αλλοίωση. Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να τα αποθηκεύετε στην πόρτα του ψυγείου αλλά στο μεσαίο ή κάτω ράφι που είναι δροσερά και η θερμοκρασία δεν αυξομειώνεται.

Πηγή:eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved