Tips για μαμάδες: Γιατί πιάνει πάγο η πλάτη του ψυγείου

Πού μπορεί να οφείλεται ο πάγος στην πλάτη του ψυγείου.

Tips για μαμάδες: Γιατί πιάνει πάγο η πλάτη του ψυγείου
Bigstock

Είναι πιθανό να έχετε παρατηρήσει ότι το ψυγείο σας έχει πάγο στην πλάτη. Αν είναι καινούριας τεχνολογίας, λογικά δεν θα δημιουργηθεί πάγος αν ωστόσο το ψυγείο μετρά αρκετά χρόνια ζωής, τότε θα πρέπει να κάνετε μια απόψυξη.

Πέρα όμως από το αν είναι το ψυγείο σας κατηγορία no frost υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που μπορεί να πιάνει πάγο στην πλάτη.

Δεν κλείνει καλά η πόρτα του ψυγείου

Αν δεν ασφαλίζει καλά το λάστιχο της πόρτας του ψυγείου είναι πιθανό να δημιουργηθεί πάγος στην πλάτη. Ο ζεστός αέρας που εισχωρεί στο εσωτερικό του ψυγείου αναμιγνύεται με τον κρύο αέρα και κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πάγου στο πίσω τοίχωμα του ψυγείου.

Εάν υπάρχουν σκισίματα στο λάστιχο εάν η φλάντζα έχει παραμορφωθεί με οποιονδήποτε τρόπο, πρέπει να την αντικαταστήσετε με μια νέα.

kotopoulo-xepagoma-se-psigeio.jpg

Δεν αερίζεται σωστά το εσωτερικό του ψυγείου

Οσο μεγάλο κι αν είναι το ψυγείο σας δεν θα πρέπει να το υπερφορτώνεται με τρόφιμα ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας σε κάθε επίπεδο του ψυγείου. Φροντίστε επίσης να μην ακουμπούν στα τοιχώματα του ψυγείου συσκευασίες ή τρόφιμα ώστε να μειώσετε την πιθανότητα να πιάσει πάγο στην πλάτη.

Δεν έχετε ρυθμίσει τη σωστή θερμοκρασία

Η σωστή θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου παίζει σημαντικό ρόλο στη συντήρηση των τροφίμων. Αν συνηθίζετε να μην την ελέγχετε ειδικά τώρα το καλοκαίρι, είναι μάλλον η κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε.

trofima-sto-psigeio.jpg

Υπάρχει άλλη βλάβη

Αν δεν ισχύει κανένας από τους παραπάνω λόγους και το ψυγείο σας εξακολουθεί να πιάνει πάγο στην πλάτη θα πρέπει να καλέσετε έναν ψυκτικό.

psigeio.jpg

Πόσος χρόνος χρειάζεται την απόψυξη του ψυγείου;

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον 8 ώρες για να ξεπαγώσετε ένα ψυγείο κλείνοντας το και κρατώντας την πόρτα ανοιχτή.

Μπορώ να ξεπαγώσω το ψυγείο χωρίς να το σβήσω;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ξεπαγώσετε το ψυγείο σας χωρίς να το απενεργοποιήσετε. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης για να βρείτε τα ακριβή βήματα που ισχύουν για τη μάρκα και το μοντέλο του ψυγείου σας.

Πηγή: howtofixit.net

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved