Tips για μαμάδες:Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν καθαρίζετε το ψυγείο

  • Μην τοποθετείτε ζεστά τα ράφια
  • Μη χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά
  • Μη χρησιμοποιείτε χλωρίνη
  • Μην καθαρίζετε τα πηνία όταν το ψυγείο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα
  • Μη χρησιμοποιείτε σαπούνι και νερό σε ανοξείδωτη επιφάνεια
Tips για μαμάδες:Τι δεν πρέπει να κάνετε όταν καθαρίζετε το ψυγείο

Ο καθαρισμός του ψυγείου δεν είναι δύσκολος αρκεί να γίνεται σωστά.

Αν μάλιστα φροντίζετε να καθαρίζετε το εσωτερικό του ψυγείου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τότε θα είναι ακόμα πιο εύκολος και γρήγορος.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε όταν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού.

Μην τοποθετείτε ζεστά τα ράφια

Συχνά για να καθαρίσουν καλά τα ράφια του ψυγείου τα πλένετε με ζεστό νερό ή στο πλυντήριο πιάτων. Φροντίστε όμως να τα αφήσετε να κρυώσουν πλήρως πριν τα τοποθετήσετε ξανά στο ψυγείο. Κι αυτό γιατί οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσουν ρωγμές.

Μη χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά

Η χρήση ενός ήπιου καθαριστικού είναι η καλύτερη επιλογή για λόγους ασφαλείας και για να αποφευχθεί η μεταφορά οσμών στα τρόφιμα. Ένα απαλό σαπούνι πιάτων και ένα καλό, απορροφητικό σφουγγάρι είναι συνήθως αρκετά για να καθαρίσετε τις περισσότερες βρωμιές που υπάρχουν στο ψυγείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα για τα δύσκολα σημεία.

katharismos psigeioy

Μη χρησιμοποιείτε χλωρίνη

Δεν είναι καλή ιδέα να καθαρίζετε το εσωτερικό του ψυγείου σας με χλωρίνη. Οι περισσότεροι κατασκευαστές συσκευών προτρέπουν να μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη για τον καθαρισμό του ψυγείου, καθώς μπορεί να επηρεάσει τα υλικά του εσωτερικού του ψυγείου και ενδέχεται να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία εάν μεταφερθεί στα τρόφιμα. Μια καλή εναλλακτική και μάλιστα χωρίς χημικά είναι το ξίδι. Βάλτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ένα μέρος λευκό ξύδι και τρία μέρη νερό, ανακινήστε καλά και ψεκάστε.

Μην καθαρίζετε τα πηνία όταν το ψυγείο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα

Ο καθαρισμός των πηνίων στο πίσω μέρος του ψυγείου είναι σημαντικός για τον σωστό αερισμό και τη βελτίωση της απόδοσης της συσκευής.. Μπορείτε να αφαιρέσετε τη σκόνη με ηλεκτρική σκούπα αλλά μόνο αφού αποσυνδέσετε το ψυγείο από την πρίζα.

katharismos psigeioy1

Μη χρησιμοποιείτε σαπούνι και νερό σε ανοξείδωτη επιφάνεια

Είτε κάνετε βαθύ καθαρισμό είτε κάνετε εβδομαδιαίο καθαρισμό ρουτίνας, θα θέλετε να διώξετε όλες αυτές τις μουτζούρες και τα δακτυλικά αποτυπώματα από την inox επιφάνεια του ψυγείου. Αποφύγετε το σαπούνι με το νερό και χρησιμοποιείστε ένα καθαριστικό με μαλακό πανί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved