Τips για μαμάδες: Με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων

Αν σας τέλειωσε το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων, έχετε εναλλακτικές.

Τips για μαμάδες: Με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων

Αν σας τέλειωσε το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης ως εναλλακτική λύση.

Το υποκατάστατο του απορρυπαντικού μπορεί να μην παρέχει το αστραφτερό αποτέλεσμα ενός κανονικού απορρυπαντικού πλυντηρίου, αλλά τα πιάτα και τα ποτήρια σας θα εξακολουθούν να είναι καθαρά.

Εναλλακτικά προϊόντα για το πλυντήριο πιάτων

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα αποτελεσματικό καθαριστικό και βοηθά στην απομάκρυνση των οσμών. Γεμίστε τη θήκη του απορρυπαντικού με μαγειρική σόδα και επιλέξτε το συνηθισμένο πρόγραμμα πλύσης.

lefko-ksidi.jpg

Λευκό ξίδι

Το αποσταγμένο λευκό ξίδι απομακρύνει τα λίπη από τα πιάτα. Γεμίστε ένα μπολ με 1/2 φλιτζάνι ξίδι και τοποθετήστε το στην επάνω σχάρα. Η πίεση του νερού θα διανείμει το ξίδι κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης σε όλα τα πιάτα.

Βόρακας

Ο βόρακας είναι ένα συστατικό σε πολλά εμπορικά απορρυπαντικά πλυντηρίων πιάτων. Απλώς γεμίστε τη θήκη του απορρυπαντικού με τη σκόνη βόρακα και ξεκινήστε τη πλύση.

Σόδα πλύσης

Η σόδα πλυσίματος (ανθρακικό νάτριο) είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό και λειτουργεί καλά σε σκληρό νερό. Γεμίστε τη θήκη απορρυπαντικού με τη σκόνη και επιλέξτε έναν κανονικό κύκλο πλύσης.

lemoni.jpg

Χυμός λεμονιού

Ακριβώς όπως το ξίδι, ο χυμός λεμονιού περιέχει ένα ήπιο οξύ που θα απομακρύνει τα υπολείμματα φαγητού αλλά και τα λίπη από τα πιάτα. Χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζάνι του χυμού όπως θα κάνατε με το ξίδι. Φροντίστε να στραγγίσετε πρώτα το φρέσκο ​​ή εμφιαλωμένο χυμό λεμονιού για να αφαιρέσετε τυχόν κουκούτσια.

Προϊόντα που δεν χρησιμοποιούνται ποτέ σε πλυντήριο πιάτων

  • Υγρό πιάτων
  • Υγρό, σε σκόνη ή απορρυπαντικό ρούχων μιας δόσης
  • Αφρόλουτρο
  • Σαμπουάν
  • Οικιακά καθαριστικά για όλες τις χρήσεις
tampletes-plidiriou-piaton.jpg

DIY ταμπλέτες απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων

Μπορείτε πάντα να φτιάξετε μόνες σας ταμπλέτες για το πλυντήριο πιάτων.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι σόδα πλυσίματος
  • 1 φλιτζάνι αλάτι kosher
  • 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
  • 3/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • Φόρμες σιλικόνης ή παγοκύβους
  • Πλαστικό αεροστεγές δοχείο

Οδηγίες

Σε ένα μπολ αναμείξτε τη σόδα πλυσίματος, το αλάτι kosher και τη μαγειρική σόδα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά μέχρι όλα τα υλικά να είναι εξίσου υγρά.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από το υγρό μείγμα στη φόρμα σιλικόνης (το σχήμα πρέπει να ταιριάζει στο απορρυπαντικό του πλυντηρίου πιάτων σας) ή σε θήκες για παγάκια. Αφήστε τα διαμορφωμένα δισκία να στεγνώσουν εντελώς και να σκληρύνουν.

Αφαιρέστε τα από τα καλούπια και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο. Χρησιμοποιήστε ένα δισκίο ανά πλύση.

Σημείωση

Εάν το πλυντήριο πιάτων είναι γεμάτο, είναι καλύτερο να αφαιρέσετε σκεύη που μπορούν εύκολα να πλυθούν στο χέρι. Με αυτόν τον τρόπο, το υποκατάστατο απορρυπαντικού θα λειτουργήσει πολύ καλύτερα και πιο αποτελεσματικά

Πηγή: thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved