Τips για μαμάδες: Φτιάξτε μόνοι σας φυσικό απορρυπαντικό πιάτων με 4 υλικά

  • Πώς θα φτιάξετε στο σπίτι, υγρό απορρυπαντικό πιάτων
  • Τα υλικά που θα χρειαστείτε
Τips για μαμάδες: Φτιάξτε μόνοι σας φυσικό απορρυπαντικό πιάτων με 4 υλικά

Αν θέλετε το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε για τα πιάτα σας να είναι πραγματικά φιλικό όχι μόνο προς το περιβάλλον αλλά και την υγεία σας, δεν έχετε παρά να το φτιάξετε μόνοι σας.

Μπορεί να αφρίζει λιγότερο από τα άλλα, αλλά θα είναι ένα φυσικό προϊόν.

aporrupantiko piatwn

Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 3 κουταλιές σαπούνι Μασσαλίας
  • ¼ του λίτρου ζεστό νερό
  • 1/8 του λίτρου οινόπνευμα
  • χυμό 5 λεμονιών

Εκτέλεση

Διαλύστε το σαπούνι Μασσαλίας σε πολύ ζεστό νερό και μετά προσθέστε το οινόπνευμα και το χυμό 5 λεμονιών. Κάθε φορά που πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε , φροντίστε να το ανακατεύετε καλά.

Τα απορρυπαντικά πιάτων του εμπορίου περιέχουν χημικές επιφανειοδραστικές ουσίες (όπως λαυρυλοθειικό νάτριο ) για να δημιουργήσουν αφρό χωρίς απαραίτητα αυτός ο αφρός να έχει περισσότερη καθαριστική δύναμη. Στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητος για να καθαρίσουν τα πιάτα ( απλά πιστεύουμε ότι ο πλούσιος αφρός είναι πιο αποτελεσματικός).

Όταν χρησιμοποιείτε το σπιτικό απορρυπαντικό πιάτων, θα παρατηρήσετε στην αρχή λίγες φυσαλίδες και στη συνέχεια το νερό θα φαίνεται λίγο θολό. Αυτό είναι φυσιολογικό. Τα πιάτα όμως θα βγαίνουν ακόμα καθαρά.

aitheriaelaia

Αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτή τη συνταγή σπιτικού απορρυπαντικού πιάτων για να αυξήσουν την καθαριστική δύναμη. Έλαια όπως ο ευκάλυπτος, το πορτοκάλι, το γεράνι ή η λεβάντα έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Η χρήση ελαίου εσπεριδοειδών θα βοηθήσει επίσης στο κόψιμο του λίπους. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περίπου 10 σταγόνες λεμόνι και 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Άλλα αιθέρια έλαια για χρήση είναι η μέντα , το γκρέιπφρουτ ή το λάιμ .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved