Tips για μαμάδες: Φτιάξτε φυσικά καθαριστικά με μαγειρική σόδα

Καθαρίστε το σπίτι με φυσικά καθαριστικά που έχουν ως κύριο συστατικό την μαγειρική σόδα.

Tips για μαμάδες: Φτιάξτε φυσικά καθαριστικά με μαγειρική σόδα
Bigstock

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε τη μαγειρική σόδα κυρίως στη μαγειρική, όμως είναι εξίσου αποτελεσματική και στην καθαριότητα του σπιτιού.

Σήμερα, λοιπόν, σας προτείνουμε τέσσερα φυσικά καθαριστικά που έχουν ως βάση τη μαγειρική σόδα και μπορείτε εύκολα να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς να επιβαρύνετε το περιβάλλον.

Πόσο συχνά μπορείτε να φτιάχνετε τα φυσικά καθαριστικά

Η διαδικασία παραγωγής των καθαριστικών είναι πολύ απλή. Ωστόσο, ανάλογα με το πόσο συχνά τα χρησιμοποιείτε, είναι καλύτερο να φτιάχνετε μια ποσότητα που θα αξιοποιήσετε άμεσα ώστε να μη χρειαστεί να την αποθηκεύσετε. Αν πάλι θέλει να το έχετε διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή, αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο και φυλάξτε το σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Όπως, με κάθε σπιτικό προϊόν καθαρισμού, δοκιμάστε τα σε δυσδιάκριτη περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι δεν αλλάζουν το χρώμα ή το φινίρισμα του αντικειμένου που καθαρίζετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά για μαλακές επιφάνειες όπως ταπετσαρίες, χαλιά, υφάσματα.

Baking Soda In Wooden Bowl On The Table.

Πολλές επιφάνειες στο σπίτι σας μπορούν να καθαριστούν με μια απλή σκόνη καθαρισμού μαγειρικής σόδας.

Μαγειρική σόδα και νερό

Για να αφαιρέσετε τη βρωμιά σε σκληρές επιφάνειες ή υπολείμματα τροφών αρκεί να βουτήξετε ένα υγρό σφουγγάρι σε στεγνή μαγειρική σόδα και να τα τρίψετε. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξτε μια πάστα από τρία μέρη μαγειρικής σόδας και ένα μέρος νερού και να την απλώσετε στην επιφάνεια που θέλετε... Αφήστε δράσει για αρκετά λεπτά, τρίψτε και ξεπλύνετε καλά

Μαγειρική σόδα και ξίδι

Ενισχύστε τη σκόνη καθαρισμού της ξηρής μαγειρικής σόδας ρίχνοντας μερικές σταγόνες ξίδι στην επιφάνεια που καθαρίζετε. Το μείγμα θα αφρίσει αλλά η χημική αντίδραση θα βοηθήσει στην αφαίρεση του λεκέ. Τρίψτε απαλά και ξεπλύνετε καλά

lefko-ksidi.jpg

Μαγειρική σόδα και βόρακας

Συνδυάστε μια κουταλιά της σούπας βόρακα με το ένα τρίτο του φλιτζανιού μαγειρική σόδα. Εφαρμόστε σε βρώμικες επιφάνειες με ένα υγρό σφουγγάρι, τρίψτε και ξεπλύνετε καλά.

Μαγειρική σόδα και σαπούνι

Για να καθαρίσετε τις βρώμικες επιφάνειες με μια αφρώδη σκόνη καθαρισμού, ανακατέψτε μαζί μισό φλιτζάνι υγρό σαπούνι και ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Διατηρήστε το μείγμα σε αεροστεγές δοχείο. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι με το διάλυμα για να καθαρίσετε και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά την περιοχή.

Πηγή:thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved