Tips για μαμάδες: Οι εναλλακτικές χρήσεις του απορρυπαντικού ρούχων στο σπίτι

Tips για μαμάδες: Οι εναλλακτικές χρήσεις του απορρυπαντικού ρούχων στο σπίτι

Όλοι έχουμε απορρυπαντικό για τα ρούχα στο σπίτι και όλλοι το χρησιμοποιούμε για την καθαριότητα των ρούχων. Πέραν όμως της κλασικής του χρήσης, το υγρό απορρυπαντικό μπορεί να αξιοποιηθεί και με άλλους τρόπους στην καθημερινότητά μας. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Πέντε τρόποι να χρησιμοποιήσετε το απορρυπαντικό ρούχων και εκτός πλυντηρίου

Για να καθαρίσετε τα μαξιλάρια σας

Με την πολύχρονη χρήση, τα μαξιλάρια κιτρινίζουν. Οι μαξιλαροθήκες καλύπτουν την όποια φθορά μπορεί να έχουν υποστεί, το ιδανικό όμως μία στις τόσες να πλένετε και τα ίδια τα μαξιλάρια. Τι μπορείτε να κάνετε; Σε μία λεκάνη βάλτε ένα φλιτζάνι υγρό απορρυπαντικό για τα ρούχα, ένα φλιτζάνι λευκαντικό, ένα φλιτζάνι υγρό για τα πιάτα και 1/2 φλιτζάνι βόρακα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Για να καθαρίσετε τις κεραμικές εστίες της κουζίνας

Σε ένα δοχείο ψεκασμού αναμείξτε υγρό απορρυπαντικό, λευκαντικό και νερό. Ανακατέψτε και ψεκάστε στην επιφάνεια της κουζίνας για να καθαρίσετε κάθε επίμονο λεκέ.

kouzina keramiki estia

Φτιάξτε ένα σπιτικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Σε ένα δοχείο ψεκασμού βάλτε νερό και λίγο απορρυπαντικό για τα ρούχα. Ανακατέψτε και με αυτό το μείγμα μπορείτε να καθαρίσετε κάθε επιφάνεια του σπιτιού. Εκτός από το ότι καθαρίζει σε βάθος, αφήνει στον χώρο και ένα υπέροχο άρωμα.

Χρησιμοποιήστε το αντί για καθαριστικό πατώματος

Το απορρυπαντικό για τα ρούχα μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και ως απορρυπαντικό για το πάτωμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι σε έναν κουβά νερό να προσθέσετε 1/2 καπάκι από το απορρυπαντικό, Είναι αρκετό για όλο το σπίτι.

Φτιάξτε κρεμοσάπουνο

Τελείωσε το κρεμοσάπουνο και δεν έχετε προλάβει να αγοράσετε καινούριο; Βάλτε στο δοχείο του σαπουνιού ίση ποσότητα νερού και απορρυπαντικού για τα ρούχα και έτοιμο.

Πηγή: wisebread.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved