Tips για μαμάδες: Έτσι θα αφαιρέσετε τον λεκέ από ρόδι

Αν ανακαλύψετε λεκέ από ρόδι στα ρούχα, να τι πρέπει να κάνετε.

Tips για μαμάδες: Έτσι θα αφαιρέσετε τον λεκέ από ρόδι

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και η κατανάλωσή του συμβάλλει στην θωράκιση του οργανισμού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. Είναι επίσης πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.

rodi.jpg

Λεκές από ρόδι

Αυτή την εποχή τα ρόδια είναι ιδιαίτερα ζουμερά και νόστιμα. Είτε στο καθάρισμα είτε καθώς τα τρώτε με τα παιδιά είναι πολύ πιθανό να πέσει χυμός ή σπόροι στα ρούχα σας αφήνοντας έναν έντονο κόκκινο λεκέ.

Πώς να τον αφαιρέσετε

Δεν θα χρειαστείτε παρά ελάχιστα υλικά, όπως:

  • μαγειρική σόδα
  • νερό
rodi.jpg

Εκτέλεση

  • Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε το ρούχο και να μην τρίψετε το λεκέ με πανί ή χαρτί.
  • Βάλτε περίπου 3/4 του φλιτζανιού νερό να βράσει και σε ένα μικρό μπολ προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Ρίξτε το ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η μαγειρική σόδα.
  • Μουλιάστε το λεκέ στο διάλυμα για τουλάχιστον 15 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με δροσερό νερό και κρεμάστε το ρούχο να στεγνώσει. Αν ο λεκές έχει φύγει, πλύντε το κανονικά αν όχι, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Αν δεν έχετε μαγειρική σόδα, ξεπλύντε το λεκέ από την ανάποδη με νερό και στη συνέχεια ρίξτε υγρό απορρυπαντικό ρούχων ή πιάτων και τρίψτε απαλά με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Μουλιάστε το ρούχο σε νερό για 15-30 λεπτά και ξεπλύντε ξανά.

Με πληροφορίες από το apartmenttherapy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved