Tips για μαμάδες: Πώς να βγάλετε λεκέδες από τη δερμάτινη τσάντα σας

Συμβουλές για να καθαρίσετε τους λεκέδες από τη δερμάτινη τσάντα σας.

Tips για μαμάδες: Πώς να βγάλετε λεκέδες από τη δερμάτινη τσάντα σας
Bigstock

Η δερμάτινη τσάντα, ανάλογα με το χρώμα και τον τύπο δέρματος, μπορεί να λερωθεί εύκολα. Μάλιστα, ορισμένοι λεκέδες δεν φεύγουν με ένα απλό σκούπισμα και χρειάζεται να καταφύγετε σε πιο δραστικές λύσεις.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από τη δερμάτινη τσάντα σας. Να θυμάστε ότι ο τύπος του λεκέ θα καθορίσει και την καλύτερη μέθοδο καθαρισμού.

Λεκέδες από νερό στη δερμάτινη τσάντα

Εάν χύσετε νερό στην τσάντα και στεγνώσει, θα εμφανιστεί ένας λεκές που θα είναι σαν περίγραμμα. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσετε τον συγκεκριμένο λεκέ είναι να ταμπονάρετε το νερό το συντομότερο δυνατό και ιδανικά πριν στεγνώσει.

Μη χρησιμοποιείτε στεγνωτήρα μαλλιών και μην το βάζετε στον ήλιο για να επιταχύνετε το στέγνωμα.

Στη συνέχεια σκουπίστε απαλά την επιφάνεια του λεκέ με ένα μαλακό, στεγνό πανί.

Μπορείτε να εφαρμόσετε κι ένα μαλακτικό για δερμάτινα είδη. Απλώστε σε ένα καθαρό πανί την μαλακτική κρέμα και κάντε μικρές κυκλικές κινήσεις, με στόχο την ομοιόμορφη εφαρμογή σε όλη την επιφάνεια του δέρματος.

Αφήστε τη δερμάτινη τσάντα ή το πορτοφόλι να στεγνώσει για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα ώστε η κρέμα να διεισδύσει στο δέρμα.

elaiolado-apwleia-varous.jpg

Λεκέδες από λάδι στη δερμάτινη τσάντα

Μην κάνετε το λάθος να καθαρίσετε λεκέδες με βάση το λάδι χρησιμοποιώντας νερό. Σκουπίστε το λάδι ή το γράσο από την επιφάνεια της δερμάτινης τσάντας με ένα καθαρό, στεγνό πανί ( κατά προτίμηση με ένα πανί από μικροΐνες).

Πασπαλίστε το λεκέ με κορν φλάουρ ή μαγειρική σόδα και αφήστε να δράσει όλη τη νύχτα ώστε να απορροφήσει το λάδι/λίπος.

Το πρωί, αφαιρέστε το κορν φλάουρ ή τη μαγειρική σόδα χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με μαλακές τρίχες.

oinopnevma-xriseis.jpg

Λεκέδες από μελάνι στη δερμάτινη τσάντα

Όπως συμβαίνει με όλους τους τύπους λεκέδων, αντιμετωπίστε το λεκέ μελανιού στην δερμάτινη τσάντα το συντομότερο δυνατό.

Αναμείξτε ένα μέρος αλκοόλης με ένα μέρος χλιαρό νερό. Βουτήξτε ένα βαμβάκι στο μείγμα και τρίψτε το πάνω από τον λεκέ με κυκλικές κινήσεις.

Αφήστε το δέρμα να στεγνώσει φυσικά και στη συνέχεια, εφαρμόστε τη μαλακτική κρέμα όπως περιγράφεται παραπάνω, αν τυχόν έχει «ξεραθεί» το σημείο που καθαρίσατε με το οινόπνευμα.

Πηγή: buffalojackson.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved