Tips για μαμάδες: Εύκολοι τρόποι να αφαιρέσετε από τα ρούχα τον λεκέ από μέλι

Λεκές από μέλι: Πώς θα τον απομακρύνετε από τα ρούχα

Tips για μαμάδες: Εύκολοι τρόποι να αφαιρέσετε από τα ρούχα τον λεκέ από μέλι

Το μέλι είναι νόστιμο, θρεπτικό και άκρως υγιεινό.

Αν πέσει όμως στα ρούχα και δεν αφαιρεθεί άμεσα, ενδέχεται να εισχωρήσει στις ίνες του υφάσματος και να αφήσει μόνιμο λεκέ.

Τι μπορείτε να κάνετε για να απομακρύνετε το λεκέ από μέλι

Καθαρίστε άμεσα το λεκέ

Όπως συμβαίνει με όλους τους λεκέδες από ρούχα, έτσι και με τον συγκεκριμένο από μέλι, αφαιρέστε τον όσο πιο άμεσα γίνεται.Εάν σκληρύνει, γίνεται πιο δύσκολο να αφαιρέσετε τον κολλώδη λεκέ χωρίς να καταστρέψετε τις ίνες του ρούχου. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βουτύρου για να απομακρύνετε προσεκτικά το περιττό μέλι. Αν είναι πολύ σκληρό, μην μπείτε στον κόπο να το ξύσετε…

lekes apo meli1

Ξεπλύνετε με κρύο νερό

Το κρύο νερό θα βοηθήσει στη διάσπαση του μελιού χωρίς να κολλήσει ο λεκές στο ύφασμα. Το μέλι θα αρχίσει να διαλύεται κάνοντας πιο εύκολη την αφαίρεσή του.
Αφού ξεπλύνετε για αρκετά λεπτά με κρύο νερό, μπορείτε να δοκιμάσετε να τρίψετε απαλά το μέλι με ένα κουτάλι ή ένα χοντρό σφουγγάρι.

Απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων

Εφαρμόστε υγρό απορρυπαντικό ρούχων στο ρούχο που έπεσε μέλι.Αφήστε το να μουλιάσει για πέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό το λεκέ από την ανάποδη πλευρά του υφάσματος. ‘Οσο πιο ζεστό το νερό, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα ( αρκεί να αντέχει το ύφασμα).

Χρησιμοποιήστε οδοντόβουρτσα

Αναμείξτε απορρυπαντικό πιάτων και νερό και με μια παλιά οδοντόβουρτσα τρίψτε το λεκέ από μέλι. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

lekes apo meli

Λευκαντικό

Εάν ο λεκές παραμένει και το ρούχο είναι λευκό , εφαρμόστε ένα ήπιο λευκαντικό χρησιμοποιώντας ένα μαλακό σφουγγάρι. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά το ύφασμα σε κρύο νερό.

Ελέγξτε πριν το στέγνωμα

Πριν στεγνώσετε το ρούχο, βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει φύγει εντελώς. Εάν υπάρχει λεκές και στεγνώσετε το ρούχο στο στεγνωτήριο, θα σταθεροποιηθεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε τα ρούχα να στεγνώσουν στον αέρα και μετά να τα ελέγξετε ξανά για τυχόν σκιές. Εάν ο λεκές επιμένει, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα.

Πηγή: thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved