Tips για μαμάδες: Πώς βγαίνει η χλωρίνη από τα ρούχα

  • Βγαίνει η χλωρίνη από τα ρούχα;
  • Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον λεκέ από χλωρίνη
  • Αλάτι
  • Οινόπνευμα
  • Λευκό ξίδι
Tips για μαμάδες: Πώς βγαίνει η χλωρίνη από τα ρούχα
bigstockphoto.com

Αν υπάρχει ένας λεκές που πραγματικά είναι δύσκολος, αυτός είναι από χλωρίνη.

Στην ουσία δεν πρόκειται για λεκέ αλλά για αποχρωματισμό του ρούχου. Επομένως, εκείνο που μπορείτε να κάνετε, ανάλογα με την σύνθεση του υφάσματος, είναι να περιορίσετε τη …ζημιά.

Χλωρίνη στα ρούχα

Θα έχετε διαπιστώσει ότι αν πέσει κατά λάθος χλωρίνη στα χρωματιστά ρούχα, ο λεκές είναι λευκός και στα λευκά ρούχα, είναι κίτρινος.

Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον λεκέ από χλωρίνη

Αλάτι

Ρίξτε αλάτι στο σημείο που έπεσε χλωρίνη. Στη συνέχεια, με ένα καθαρό πανί που έχετε βουτήξει σε χυμό λεμονιού, ταμπονάρετε το λεκέ. Απλώστε το ρούχο στον ήλιο και μόλις στεγνώστε, πλύντε το στο πλυντήριο.

lekes xolirinis2

φώτο: pexels.com / photo credits Lorena Martínez

Οινόπνευμα

Ρίξτε λίγο οινόπνευμα σε βαμβάκι και τρίψτε την περιοχή γύρω από τον λεκέ. Στη συνέχεια, αρχίστε να τρίβετε το βαμβάκι από το εξωτερικό του λεκέ προς το κέντρο. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία 1-2 φορές.

Λευκό ξίδι

Μουλιάστε ένα καθαρό πανί στο λευκό ξίδι και στη συνέχεια περάστε το λεκέ με αυτό. Είναι σημαντικό να μην τρίβετε το λεκέ καθώς μπορεί να εξαπλωθεί. Αφήστε 10 -15 λεπτά να δράσει το ξίδι και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο με κρύο νερό. Εάν ο λεκές παραμένει, επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να υποχωρήσει. Οι λεκέδες από χλώριο εξουδετερώνονται με ξίδι και τους εμποδίζει να επιδεινωθούν.

lekes xolirinis1

Χρήση μαρκαδόρων για υφάσματα

Αρχικά, επιλέξτε την απόχρωση του μαρκαδόρου που ταιριάζει περισσότερο με το χρώμα του υφάσματός σας. Πριν τον χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε τον λεκέ, δοκιμάστε το χρώμα σε ένα μικρό σημείο του υφάσματος.

Εάν το χρώμα ταιριάζει με το ύφασμα, εφαρμόστε τον στον λεκέ και στην περιοχή γύρω από αυτό. Στη συνέχεια, εκθέστε το ύφασμα απευθείας στο ηλιακό φως. Οι ακτίνες του ήλιου θα ξεθωριάσουν την περιοχή γύρω από τον λεκέ χλωρίνης.

Χρήσιμο tip

Υπάρχει και η λύση να πλύνετε το ρούχο όλο με χλωρίνη. Βάλτε το σε μια λεκάνη και αν σας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα το πλένετε στη συνέχεια στο πλυντήριο.

Με πληροφορίες από sharingideas.me

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved