Tips για μαμάδες: Χλωρίνη ή μαγειρική σόδα για τα λευκά ρούχα;

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή όταν πλένετε λευκά ρούχα: η χλωρίνη ή η μαγειρική σόδα; 

Tips για μαμάδες: Χλωρίνη ή μαγειρική σόδα για τα λευκά ρούχα;
Bigstock

Η χλωρίνη και η μαγειρική σόδα είναι δύο προϊόντα, ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο πλύσιμο των ρούχων.

Η χλωρίνη κάνει τα λευκά λευκότερα, ενώ η μαγειρική σόδα τα προσδίδει φρεσκάδα.

Πότε όμως μπορείτε να χρησιμοποιείτε χλωρίνη, μαγειρική σόδα ή και τα δύο μαζί όταν πλένετε λευκά ρούχα;

xlorini.jpg

Χλωρίνη

Η χλωρίνη είναι μακράν το πιο δημοφιλές λευκαντικό ρούχων. Παρά την έντονη μυρωδιά, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική καθώς αφαιρεί λεκέδες, βρωμιές ενώ παράλληλα απολυμαίνει τα ρούχα.

Εάν το πλυντήριο ρούχων διαθέτη θήκη για λευκαντικό, απλά προσθέστε την απαιτούμενη ποσότητα, διαφορετικά αναμείξτε 1/2 φλιτζάνι χλωρίνη μαζί το απορρυπαντικό αλλά πριν βάλτε τα ρούχα στον κάδο.

Αποφύγετε τη χλωρίνη σε μάλλινα, μεταξωτά, μοχέρ ή δερμάτινα. Εάν δεν είστε σίγουροι αν το ρούχο αντέχει τη χλωρίνη, ανακατέψτε 1,5 κουταλάκι του γλυκού χλωρίνη σε 1/4 φλιτζάνι νερό. Απλώστε μια σταγόνα από το μείγμα σε μια κρυφή περιοχή του ρούχου. Περιμένετε ένα λεπτό κι αν δεν δείτε αλλαγή χρώματος, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια.

Baking Soda In Wooden Bowl On The Table.

Μαγειρική σόδα

Ενώ η μαγειρική σόδα είναι πιο συχνά γνωστή για την απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών, έχει και λευκαντικές ιδιότητες . Επομένως αποτελεί μια εναλλακτική για τα λευκά ρούχα. Η προσθήκη μαγειρικής σόδας στο πλύσιμο των λευκών ρούχων βοηθά στην αφαίρεση λεκέδων, των οσμών καθώς και στο φρεσκάρισμά τους. Επίσης, μαλακώνει τα ρούχα ενισχύει τη δράση του απορρυπαντικού και διατηρεί ακόμη και το πλυντήριο καθαρό.

Χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα, περίπου 1/2 φλιτζάνι, μαζί με το απορρυπαντικό πλυντηρίου επιλέγοντας το πρόγραμμα πλύσης που επιθυμείτε.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό καθαριστικό λεκέδων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα περισσότερα είδη υφασμάτων. Αν ο λεκές είναι έντονος όπως από λάδι, ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα με νερό για να σχηματιστεί μια παχιά πάστα και στη συνέχεια απλώστε την στον λεκέ. Αφού στεγνώσει, ξεπλύντε με νερό.

Χλωρίνη και μαγειρική σόδα μαζί

Η μαγειρική σόδα στο πλυντήριο μπορεί να ενισχύσει τη δράση της χλωρίνης. Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι χλωρίνη και 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα μαζί στο πλύσιμο των λευκών ρούχων. Η μαγειρική σόδα καλύπτει μέρος της μυρωδιάς της χλωρίνης και την κάνει ακόμα πιο αποτελεσματική. Έτσι, τα λευκά ρούχα γίνονται λευκότερα και μυρίζουν φρεσκάδα.

Πηγή: thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved