Τρία μυστικά για καλύτερα αποτελέσματα στο πλύσιμο των ρούχων

Σας έχει τύχει όταν πλύνετε τα ρούχα και τα σιδερώσετε, να μην μυρίζουν φρεσκάδα;

Τρία μυστικά για καλύτερα αποτελέσματα στο πλύσιμο των ρούχων

Αν ναι, τότε το πιο πιθανό είναι να μην έχουν πλυθεί σωστά και στην κατάλληλη θερμοκρασία ή το πλυντήριο να χρειάζεται καθάρισμα!

Για να έχετε ευωδιαστά και κυρίως καθαρά ρούχα θα πρέπει να μεριμνάτε για τα ακόλουθα:

-Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο
Πολλές φορές, είτε γιατί δεν συμπληρώνουμε ένα δεύτερο πλυντήριο με άσπρα ή χρωματιστά ρούχα, είτε γιατί πιστεύουμε ότι ο κάδος χωράει,
γεμίζουμε το πλυντήριο πέραν του επιτρεπτού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα ρούχα να μην πλένονται όσο καλά θα έπρεπε ενώ παράλληλα ασκείται και μεγαλύτερη πίεση στο πλυντήριο. Προσοχή λοιπόν στον όγκο των ρούχων που τοποθετείτε στον κάδο!

-Να επιλέγετε το σωστό πρόγραμμα πλύσης
Ξεχωρίστε τα ρούχα που μπορούν να μπουν στο πλυντήριο με βάση το χρώμα τους. Στη συνέχεια υπολογίστε πόσες πλύσεις έχετε με σκουρόχρωμα, ανοιχτόχρωμα και λευκά . Χρησιμοποιήστε ένα απορρυπαντικό ρούχων που είναι ιδανικό για όλα τα υφάσματα και διαβάστε καλά τις οδηγίες που θα βρείτε στην ετικέτα ώστε να καθορίσετε την κατάλληλη ποσότητα. Αν τα ρούχα σας είναι λεκιασμένα, φροντίστε να ρίξετε λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων πάνω στις βρώμικες περιοχές.

-Ελέγξτε τη δοσολογία του απορρυπαντικού που απαιτείται για κάθε πλύση
Η σωστή ποσότητα απορρυπαντικού είναι απαραίτητη για το αποτελεσματικό πλύσιμο των ρούχων σας στο πλυντήριο. Η υπερβολική ποσότητα δεν επιτρέπει στα ρούχα να ξεβγαλθούν καλά ενώ η μικρή ποσότητα απορρυπαντικού δεν καθαρίζει σωστά τα ρούχα.

Και το πιο σημαντικό: Μην αφήνετε τα πλυμένα ρούχα μέσα στο πλυντήριο. Φροντίστε να τα απλώνετε για να στεγνώσουν στον ήλιο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved