Μ.Γαστεράτου: «Δεν γίνεται να είσαι όλο το 24ωρο χαρούμενος» - Η ειλικρινής εξομολόγησή της ως μαμά

Η Μαντώ Γαστεράτου μοιράστηκε τα συναισθήματα και τις σκέψεις της για όσα νιώθει ένα μήνα μετά τη γέννηση της κόρης της. 

Μ.Γαστεράτου: «Δεν γίνεται να είσαι όλο το 24ωρο χαρούμενος» - Η ειλικρινής εξομολόγησή της ως μαμά

Η Μαντώ Γαστεράτου δημοσίευσε χθες στον λογαριασμό της στο Instagram νέες φωτογραφίες με τα παιδιά της.

Αφορμή στάθηκε η συμπλήρωση ενός μήνα από τη γέννηση της κόρης της.

Η γνωστή παρουσιάστρια θέλησε να μοιραστεί με τους ακολούθους της τα συναισθήματα που βιώνει αυτή την περίοδο λέγοντας ότι δεν είναι όλες οι στιγμές ευτυχισμένες και ξέγνοιαστες.

Για ακόμα μια φορά τόνισε να μην εστιάζουμε όλοι εμείς μόνο στις όμορφες στιγμές που προβάλλονται στα social media γιατί δεν ζούμε μόνιμα το παραμύθι της Σταχτοπούτας.

gasteratou-kori.jpg

«Όντως σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα! Η μικρούλα μου είναι ένα μήνα στην αγκαλιά μου... Ναι φυσικά και είμαι χαρούμενη, φυσικά και οι μέρες μου έχουν πολλές ευτυχισμένες στιγμές. Όμως ειναι στιγμές το τονίζω αυτο! Δεν γίνεται να είσαι όλο το 24ωρο χαρούμενος. Μην κοιτάς που στα sm όλοι ανεβάζουμε μόνο τις ευτυχισμένες και ξέγνοιαστες στιγμές, λες και ζούμε μόνιμα στο παραμύθι της Σταχτοπούτας που η άμαξα δεν γίνεται κολοκύθα ποτε... Το να φέρεις μια ζωή στον κόσμο δεν σημαίνει πως είσαι μέσα στην τρελή χαρά όλη μέρα κάθε μέρα. Οι αλλαγές είναι τόσο μεγάλες που υπάρχουν στιγμές που δεν ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι. Τόσο πολύ η καινούρια καθημερινότητα σε κάνει να μην δίνεις καμία προτεραιότητα στον εαυτό σου. Αυτές οι μέρες είναι σαν να ζεις "την ημέρα της Μαρμοτας", το ίδιο σενάριο σε ρεπετισιόν κάθε μέρα που περιλαμβάνει ξύπνημα
,τάισμα, άλλαγμα πάνας, παιχνίδι,βόλτα, τάισμα, νανούρισμα, τάισμα, αλλαγή πάνας, παιχνίδι...

gasteratou-gios.jpg


Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι ο μοχλός που ρυθμίζει την ένταση των νεύρων σου, βαράει κατευθείαν στα κόκκινα. Ο ψυχαναγκασμος που έχω να είναι ολα τα πράγματα στην θέση τους με κάνει και υποφέρω από τρελά νεύρα όταν βλέπω παιχνίδια στο πάτωμα, πεταμενα ρούχα (που φυσικά δεν προλαβαίνω να μαζέψω ούτε για πλάκα) και ακαταστασία στον χώρο.
Για την δυσκολία του να καταφέρνεις να συνεννοηθεις με ένα δίχρονο και να είσαι "αποτελασματικος γονέας" χωρίς να γίνουν τα νεύρα σου κροσια, ας μιλήσουμε άλλη φορά...
Το πως τα καταφέρνει ο καθένας από εμάς που έχει παιδιά είναι μια τεράστια συζήτηση», έγραψε μεταξύ άλλων η Μαντώ Γαστεράτου.

gasteratou-paidia.jpg

Instagram VS Reality

Πολλές φορές η Μαντώ Γαστεράτου μέσα από τον λογαριασμό της εστιάζει στο ...χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στο τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και τι προβάλλεται στα socila media.

Όχι μόνο με φωτογραφίες αλλά και με σχόλια.

Στις 2 Σεπτεμβρίου είχε γράψει χαρακτηριστικά:

«INSTAGRAM:

Σήμερα το πρωί παρεα με μια φίλη και τα παιδάκια μου πήγαμε μια βόλτα! Μετά από έναν απολαυστικό περίπατο καταλήξαμε σε ένα πάρκο και κάτσαμε κάτω απο την σκιά των δέντρων. Παρατηρούσα τον Γιώργο να παίζει ξεγνοιαστος τριγύρω, ενώ παράλληλα θήλαζα την μικρή. Η δροσιά κάτω από τα δέντρα ήταν απολαυστική. Δεν είχε πολύ κόσμο κι έτσι μπορούσαμε να απλώσουμε στα παγκάκια την "πραμάτεια" μας, ταπερακια, μπουκαλάκια, μωρομαντηλα κτλ και μπορούσα να θηλασω με ησυχία το μωρό. Ιδιαίτερη χαρά μου έδωσε ένας κύριος μεγαλύτερης ηλικίας που έπαιζε με τα εγγονάκια του. Μας πλησίασε κι αφού μας χαμογέλασε και μας σταύρωσε, μας είπε: "ευλογία κορίτσι μου, αυτό που βλέπω είναι χαρά και ευλογία! Να είσαι πάντα καλά εσύ κι η οικογένεια σου".
Ήταν ένα πρωινό από αυτά που γίνονται κινητήριος δύναμη!Η βενζίνη σου για να βλέπεις την ομορφιά της ζωής και να συνεχίζεις να ψάχνεις αυτές τις στιγμές που τίποτα δεν σου κοστίζουν και τις κατακτάς χωρίς μόχθο όμως σου προσφέρουν τόσα πολλα!



REALITY:

Μερικές μέρες πίσω κάποια πρωινά ήμουν σε κακή διάθεση. Βλέπετε οι ορμόνες μου χορεύουν τσα τσα μιας και διανύω περίοδο λοχείας. Σήμερα χαμογελώ και χορεύω όλη μέρα. Αλλες μέρες νιώθω τόσο ευάλωτη που με πιάνουν τα κλάματα, τόσο εύθραυστη που νοιώθω ότι θα καταρρεύσω, τόσο κουρασμένη από τα ξενύχτια με το μωρό που δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι.
Οι παραπάνω photos δεν τραβήχτηκαν με σκοπό να ανέβουν στο Instagram. Συνηθίζω να κρατάω αρχείο με random στιγμες, καλές και κακές-εύκολες και δύσκολες της καθημερινότητας μου.
Σκεπτόμενη λοιπόν να μοιραστώ κάποιες απο αυτες μαζί σας, επέλεγω να πω και να δείξω όλη την αλήθεια μου. Δεν θέλω να είμαι από εκείνους που προβάλλουν μια εξωραΐσμενη εικόνα της πραγματικότητας ούτε με ενδιαφέρει να αποτελέσω πρότυπο κανενός. Θελω μόνο να στείλω αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όσες γυναίκες περνάνε την φάση που περνάω κι εγώ! Μην ψαρώνετε με την "τελειότητα" που σερβίρεται "εδώ μεσα"... μην συγκρίνεστε και μην σκεφτείτε ποτέ πως είστε ελλιπείς. Αφήνω αυτά τα λόγια εδώ για να υπενθυμίζω στον εαυτό μου και σε όσες-όσους με ακολουθούν πως η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι ωραία...»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved