Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε αν βάλετε περισσότερη ζάχαρη στο φαγητό

Ρίξατε πολλή ζάχαρη στο φαγητό; Κι όμως υπάρχουν τρόποι να το διορθώσετε.

Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε αν βάλετε περισσότερη ζάχαρη στο φαγητό
Bigstock

Μαγειρέψατε σούπα ή κάποια συνοδευτική σάλτσα αλλά όταν τη δοκιμάσατε ανακαλύψετε ότι σας έπεσε παραπάνω ζάχαρη; Μην ανησυχείτε έχει συμβεί σε όλες μας και έχουμε λύση για να σώσετε το φαγητό σας.

Εκείνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η ζάχαρη δεν μπορεί να αφαιρεθεί με κάποιον μαγικό τρόπο. Ωστόσο, θα προσπαθήσετε να εξισορροπήσετε τη γλυκύτητα προσθέτοντας άλλα υλικά.

Ισορροπήστε τις γεύσεις

Εάν το πιάτο σας είναι πολύ γλυκό, δοκιμάστε να προσθέσετε υλικά που να έχουν μια πικρή, ξινή ή πικάντικη γεύση όπως το λάιμ, ο χυμός πορτοκαλιού, το ξύδι, το κρασί, το μηλόξυδο. Μην χρησιμοποιήσετε βαλσάμικο, καθώς έχει γλυκόξινη γεύση, και θα κάνει το φαγητό σας ακόμα πιο γλυκό.

Επίσης, ένα ακόμα υλικό που μπορεί να «σώσει» το φαγητό σας και δεν πάει ο νους σας, είναι το κακάο, φυσικά χωρίς ζάχαρη. Όμως, μην προσθέσετε πολύ γιατί το πιάτο σας θα βγει αρκετά σοκολατένιο και ποιος θέλει να φάει ένα στιφάδο με γεύση σοκολάτας;

Επίσης, αν ταιριάζει στο φαγητό σας θα μπορούσατε να προσθέσετε κάποιο πικρό λαχανικό, όπως το λάχανο ή η ρόκα, καυτερές πιπεριές ή τσίλι.

Διπλασιάστε τη συνταγή

Αυτό σημαίνει ότι θα προσθέσετε περισσότερα υλικά με σκοπό να ισορροπήσετε την ποσότητα της ζάχαρης. Αν για παράδειγμα μαγειρεύετε σάλτσα ντομάτας, προσθέστε περισσότερη ντομάτα , πιπεριές αλλά όχι κρεμμύδι.

Προσοχή λοιπόν στη ζάχαρη την επόμενη φορά αλλά και πάλι αν σας ξεφύγει, θα ξέρετε τι μπορείτε να κάνετε.

Ελεύθερη μετάφραση από: thespruceeats.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved