Tips για μαμάδες: Γιατί πρέπει να κόβετε τη γωνία από το σφουγγάρι των πιάτων

Ο λόγος που πρέπει να κόβετε τη γωνία από το σφουγγάρι πιάτων θα σας φανεί πολύ πρακτικός.

Tips για μαμάδες: Γιατί πρέπει να κόβετε τη γωνία από το σφουγγάρι των πιάτων

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε το σφουγγάρι πιάτων για περισσότερο χρονικό διάστημα απ’ όσο πρέπει.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Scientific Reports κανονικά θα πρέπει το σφουγγάρι να αντικαθίσταται κάθε εβδομάδα. Εάν έχετε πλυντήριο πιάτων και χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι για τα πιάτα λιγότερο συχνά, η διάρκεια ζωής του παρατείνεται δύο εβδομάδες.

Ακόμα όμως κι αν απολυμαίνετε το σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων, στο πλυντήριο πιάτων, με σόδα ή με ξίδι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα μικρόβια δεν εξαφανίζονται όλα.

Έρευνα έδειξε ότι μειώνονται κατά 60% τα μικρόβια , επομένως το σφουγγάρι δεν αποστειρώνεται πλήρως με αρκετά βακτήρια να παραμένουν στην επιφάνειά του με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία σας.

sfouggari-piaton2.jpg

Γιατί να κόψετε τη γωνία από το σφουγγάρι

Επειδή δεν είναι εύκολο για πολλούς να αντικαθιστούν το σφουγγάρι κάθε εβδομάδα, υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο βρώμικο είναι.

Ποιο είναι αυτό; Κόβετε τη μία γωνία από το σφουγγάρι

Μετά από τη χρήση του τριών και πλέον εβδομάδων κόψτε τη μία γωνία του σφουγγαριού και θα διαπιστώσετε πόσο βρώμικο ή όχι είναι λόγω της χρήσης του.

Αν η διαφορά είναι εμφανής θα πρέπει να το αντικαταστήσετε άμεσα, διαφορετικά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά το βρώμικο σφουγγάρι, χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τους αρμούς στα παράθυρα, τα πλακάκια στο μπάνιο, τις γωνίες ή δύσκολα σημεία μέσα στο σπίτι.

Επίσης, για τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές του παιδιού σας. Προκειμένου να μη χύνετε δεξιά και αριστερά υγρή κόλλα, απλώστε την στη μαλακή επιφάνεια ενός σφουγγαριού και τοποθετήστε πάνω τα χαρτιά που θέλετε να κολλήσετε.

Πηγή:apartmenttherapy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved