Tips για μαμάδες: Πέντε άγνωστες χρήσεις του ασετόν

Πού αλλού χρησιμοποιείται το ασετόν, εκτός από την αφαίρεση του μανό;

Tips για μαμάδες: Πέντε άγνωστες χρήσεις του ασετόν

Το ασετόν είναι ένα προϊόν που λίγο-πολύ υπάρχει σε κάθε σπίτι. Μπορεί να είναι μια απλή οργανική χημική ουσία, αλλά μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο και στην καθημερινότητα μιας μαμάς.

Χρήσεις του ασετόν που δεν γνωρίζετε

Καθαρισμός ρούχων

Όχι μόνο αφαιρεί το βερνίκι νυχιών, αλλά μπορεί επίσης να αφαιρέσει λεκέδες από λάδι ή κόλλα από τα ακατέργαστα υφάσματα όπως το βαμβάκι ή το μετάξι.

Καθαρισμός ηλεκτρονικών ειδών

Tα ηλεκτρονικά απαιτούν εξαιρετικά καθαρά εξαρτήματα και το ασετόν διώχνει όλα τα υπολείμματα και τη βρομιά που τυχόν έχουν.

Καθαρίστε τις γρατζουνιές τα δερμάτινα παπούτσια σας

Βάλτε ασετόν σε ένα πανάκι και καθαρίστε προσεκτικά το παπούτσι σας. Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα άλλο νωπό πανάκι, το οποίο θα έχετε πρώτα βρέξει με νερό και θα το έχετε στραγγίξει καλά. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για άλλα δερμάτινα αξεσουάρ, όπως οι τσάντες σας, ή οι ζώνες σας, ή ακόμα και τα δερμάτινα γάντια σας.

Καθαριστικό για τα πλακάκια

Με το πέρασμα του χρόνου τα πλακάκια στο σπίτι αποκτούν σημάδια. Το ασετόν μπορεί να φανεί σωτήριο, αφού αν βάλετε λίγο σε ένα πανί και το τρίψετε στο πλακάκι που θα έχει τη γρατζουνιά, και ύστερα σφουγγαρίσετε με ζεστό νερό και σαπούνι, το πάτωμά σας θα μοιάζει σαν καινούριο.

Αφαιρέστε τα αυτοκόλλητα από τις πόρτες και τα ντουλάπια

Τα παιδιά λατρεύουν τα αυτοκόλλητα και η αγαπημένη τους δραστηριότητα είναι να τα κολλάνε όπου βρουν. Στο «όπου βρουν» βάλτε πόρτες, ντουλάπια, ψυγεία, τοίχους και άλλα. Με λίγο ασετόν σε ένα κομμάτι βαμβάκι περάστε τις πόρτες και τα ντουλάπια όπου το μικρό σας «στόλισε» με τα αγαπημένα του αυτοκόλλητα και θα γίνουν ξανά σαν καινούρια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved