Tips για μαμάδες: Οκτώ χρήσεις του ασετόν που θα σας λύσουν τα χέρια

Πώς μπορεί να σας φανεί χρήσιμο το ασετόν στην καθαριότητα του σπιτιού;

Tips για μαμάδες: Οκτώ χρήσεις του ασετόν που θα σας λύσουν τα χέρια

Το ασετόν είναι από τα προϊόντα που όλες οι γυναίκες έχουμε στο ντουλάπι του μπάνιου μας. Η βασική του χρήση είναι για να ξεβάψουμε τα νύχια μας, ωστόσο αυτό που πιθανά δε γνωρίζετε, είναι ότι μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμο και στην καθαριότητα του σπιτιού.

Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, με λίγο ασετόν;

1. Καθαρίστε τους επίμονους λεκέδες από τα πορσελάνινα πιάτα και φλιτζάνια σας

Ο καφές, το τσάι αλλά και ορισμένες τροφές αφήνουν υπολείμματα στις κούπες και τα πιάτα, και παρά το τρίψιμο και το επαναλαμβανόμενο πλύσιμο, σε πολλές περιπτώσεις, δε φεύγουν με τίποτα. Τι μπορείτε να κάνετε; Βάλτε σε ένα πετσετάκι λίγο ασετόν και τρίψτε με αυτό τα πορσελάνινα σκεύη σας. Κάθε ίχνος λεκέ θα φύγει αμέσως.

2. Kαθαρίστε τα πλακάκια σας

Με το πέρασμα του χρόνου, τα πλακάκια στο πάτωμα αποκτούν γρατζουνιές και γδαρσίματα. Εφόσον αυτά δεν είναι πολύ βαθιά, μπορείτε να τα εξαφανίσετε κάνοντας το εξής: βάλτε σε ένα κομμάτι βαμβάκι ασετόν και τρίψτε με αυτό όλες τις γρατζουνιές. Στη συνέχεια σφουγγαρίστε το πάτωμα με σαπούνι και ζεστό νερό, αφήστε το για 10 λεπτά και έπειτα σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.

3. Εξαφανίστε λεκέδες από μαρκαδόρους στους τοίχους

Σε ένα σπίτι με παιδιά, οι λεκέδες από μαρκαδόρους είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Σε επιφάνειες όπως οι τοίχοι ή το τραπέζι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε ασετόν σε λίγο βαμβάκι και να το τοποθετήσετε πάνω στον λεκέ, μέχρι να δείτε το σημάδι από μαρκαδόρο σταδιακά να εξαφανίζεται. Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας και ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί.

markadoros lekes

4. Καθαρίστε την μπογιά από τα αλουμίνια

Βάφετε το σπίτι και κατά λάθος λερώσατε με μπογιά τα αλουμίνια των παραθύρων ή της μπαλκονόπορτας; Κανένα πρόβλημα. Βάλτε λίγο ασετόν σε ένα πανί και τρίψτε το σημείο με την μπογιά. Ο λεκές θα εξαφανιστεί αμέσως,

5. Κάντε τα δερμάτινα παπούτσια σας να λάμπουν

Με λίγο ασετόν μπορείτε να κάνετε τα δερμάτινα παπούτσια σας να μοιάζουν σαν καινούρια. Βάλτε ασετόν σε ένα πανί και καθαρίστε όλη την επιφάνεια σχολαστικά. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα με ένα άλλο βρεγμένο πανί, το οποίο θα έχετε πρώτα βρέξει και στραγγίξει καλά. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για άλλα δερμάτινα αξεσουάρ, όπως οι τσάντες σας.

6. Καθαρίστε τους λεκέδες από μελάνι στα ρούχα

Βάλτε σε ένα βαμβάκι ή πανί λίγο ασετόν και νερό. Τοποθετήστε το βαμβάκι απευθείας πάνω στον λεκέ για μερικά λεπτά, μέχρι να το δείτε να απορροφά το μελάνι. Στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο με νερό και έπειτα βάλτε το κανονικά στο πλυντήριο.

lekes melani

7. Καθαρίστε την κόλλα από τα χέρια ή άλλες επιφάνειες

Φτιάχνετε χειροτεχνίες με τα παιδιά και έχετε γεμίσει τα χέρια σας και το τραπέζι με κόλλα; Κανένα πρόβλημα. Εξαφανίστε την στο λεπτό, βάζοντας λίγο ασετόν σε μία μπατονέτα και τρίβοντας με αυτήν την κόλλα, όπου κι αν έχει πέσει.

8. Για να καθαρίσετε τα σημάδια κόλλας από τα αυτοκόλλητα

Τα παιδιά λατρεύουν τα αυτοκόλλητα και μπορούν να τα κολλήσουν σε όλο το σπίτι. Πολλά από αυτά φυσικά δεν βγαίνουν καθόλου εύκολα και ακόμα και όταν επιτέλους καταφέρετε να τα αφαιρέσετε, αφήνουν σημάδια από κόλλα. Τι πρέπει να κάνετε; Βάλτε σε ένα πανί λίγο ασετόν και σκουπίστε ταμποναριστά το επίμαχο σημείο. Αφήστε το ασετόν να δράσει και στη συνέχεια, με ένα σφουγγάρι ή άλλο πανί τρίψτε το σημείο που ήταν το αυτοκόλλητο με ζεστό νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved